Την ώρα που η Βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για τη μείωση της καραντίνας από 14 σε έως 6 ημέρες, το πιθανότερο σενάριο είναι οι υπουργοί να ανακοινώσουν απλώς μια ειδική ομάδα taskforce για την ανάπτυξη του σχεδίου καθιέρωσης των τεστ στα αεροδρόμια της χώρας, που αποτελεί πάγιο αίτημα των αερομεταφορέων.

Την περασμένη εβδομάδα, η εισαγωγή των τεστ στο αεροδρόμιο του Χίθροου έδειξαν τοι πρόκειται για μια διαδικασία που μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα σε 15 ημέρες, και θα είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν οι αεροπορικές συνδέσεις με τη Νέα Υόρκη περί τα τέλη του Νοεμβρίου.

Επιπλέον, η τελική απόφαση του Ην. Βασιλείου σχετικά με το πώς σχεδιάζεται η εισαγωγή των τεστ στις διεθνείς πτήσεις, αναμένεται να ληφθεί το Νοέμβριο.

Ωστόσο, σήμερα ξεκινούν οι δοκιμές για τη χρήση του πρώτου παγκόσμιου διαβατηρίου κορωνοϊού, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να παρακάμπτουν την καραντίνα.

Η πιλότος λανσάρεται σήμερα στις πτήσεις της Cathay Pacific μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρης. Οι πρώτοι Βρετανοί επιβάτες δε θα το χρησιμοποιήσουν την ερχόμενη εβδομάδα στις πτήσεις της United Airlines μεταξύ Λονδίνου (Χίθροου) και Νέας Υόρκης.