Οι σκηνές που επικρατούν στο Σινικό Τείχος την τελευταία εβδομάδα, όπου αποτελεί μεγάλη εθνική γιορτή για την Κίνα, πριν μερικούς μήνες θα φάνταζαν ανήκουστες.

Στην τουριστική ατραξιόν του Πεκίνου, οι τουρίστες στριμώχνονται σε πολύ στενούς χώρους και πύλες. Οι περισσότεροι φορούν μάσκα, ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός, συμπεριλαμβανομένων και νεαρών παιδιών, την κατεβάζουν στο πιγούνι τους, ενώ άλλοι να φαίνεται ότι την έχουν ξεχάσει τελείως.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ετήσιες ταξιδιωτικές περιόδους της Κίνας, όπου λαμβάνει χώρα ένα από τα σημαντικότερα δοκιμαστικά μετακίνησης για τη χώρα, καθώς προσπαθεί να αφήσει πίσω της την πανδημία.

Τα επίσημα στατιστικά για τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα έχουν παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα από την άνοιξη. Υπήρξαν κάποιες αναζωπυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου του περιστατικού που έλαβε χώρα στο Πεκίνο τον Ιούνιο, οι οποίες παρόλα αυτά αντιμετωπίστηκαν με μέτρα μαζικών τεστ και καραντίνας και κατάφεραν να περιοριστούν κατά πολύ σε διάστημα εβδομάδων.

Με σχεδόν μηδενικές μετακινήσεις εσωτερικού, κόσμος κατέκλυσε σταθμούς λεωφορείων, αεροδρόμια και λιμάνια με σκοπό να ταξιδέψει για την περίοδο των διακοπών, η οποία ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου. Οι τοπικές αρχές έδωσαν μάχη για να προσελκύσουν τουρίστες, εκδίδοντας ταξιδιωτικά κουπόνια, ενώ τα τουριστικά αξιοθέατα  προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση ή έκπτωση στα εισιτήρια.

Το Σινικό Τείχος έχει και αυτό με την σειρά του προετοιμαστεί για την πυρετώδη  άφιξη των τουριστών. Το πιο δημοφιλές σημείο του Τείχους, το σημείο Badaling, άνοιξε ξανά στα τέλη του Μαρτίου, εφαρμόζοντας ωστόσο νέα μέτρα και περιορισμούς για τους επισκέπτες, όπως για παράδειγμα την προκράτηση εισιτηρίων.