Τον Αύγουστο κατεγράφησαν στην Κροατία περίπου 800.000 αφίξεις τουριστών, που ανέρχονται στο 66%του αριθμού των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα τον ίδιο μήνα του 2019.

Τον Ιούλιο η Κροατία κατέγραψε 2,44 εκατ. τουριστικές αφίξεις και 18,6 εκατ. διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με το Κροατικό Τουριστικό Συμβούλιο (HTZ). Αφορούν σε τουρίστες που διανυκτέρευσαν σε τουριστικά και μη τουριστικά καταλύματα σε καθώς και σε τουρίστες με ιστιοπλοϊκά σκάφη. Ως προς τις χώρες προέλευσης το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών προερχόταν από την Γερμανία ενώ ακολουθούν η Σλοβενία, η Πολωνία και Αυστρία. Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η αύξηση του εγχώριου τουρισμού.

Και στην Κροατία η οικονομία παρουσιάζει πρωτοφανή πτώση το δεύτερο εξάμηνο 2020. Σύμφωνα με αναλυτές η πτώση αυτή κυμαίνεται από 12% έως 17%. Μέχρι πρότινος η μεγαλύτερη πτώση του ΑΕΠ στην Κροατία παρατηρήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2009 (8,8%) στην αρχή της παγκόσμιας ύφεσης. Οι αναλυτές θεωρούν ότι η οικονομία της Κροατίας αναμένεται να ανακάμψει πιο σύντομα απ’ ότι το 2009.