Τον Μάρτιο, το Μαρόκο έκλεισε τα χερσαία, αεροπορικά και θαλάσσια σύνορά του σε όλους τους ταξιδιώτες – και εγκατέλειψε πολλούς από τους δικούς του πολίτες στο εξωτερικό εξαιτίας του Covid-19.

Άλλοι προορισμοί της Βόρειας Αφρικής όπως η Τυνησία και η Αίγυπτος άρχισαν να επιτρέπουν στους τουρίστες την είσοδο νωρίτερα το καλοκαίρι. Το Μαρόκο λέει ότι θα ενταχθεί τελικά σε αυτούς τους προορισμούς και θα καλωσορίσει ξανά τους διεθνείς επισκέπτες – αρκεί να είναι είτε «επαγγελματίες ταξιδιώτες» είτε να έχουν επιβεβαιωμένη κράτηση ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τον αερομεταφορέα Royal Air Maroc , η χαλάρωση των περιορισμών θα ισχύει για ταξιδιώτες από 67 έθνη που εξαιρούνται από τις απαιτήσεις βίζας του Μαρόκου. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι μάσκες προσώπου είναι πλέον υποχρεωτικές σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Ορισμένες πόλεις με μεγάλη τουριστική κίνηση, όπως το Μαρακές , το Φεζ και η Ταγγέρη, βρίσκονται επίσης υπό αυστηρό κλείδωμα – χωρίς κανείς να μπορεί να εισέλθει ή να φύγει, εκτός από ιατρικούς λόγους – από τα τέλη Ιουλίου.