Άμεση και θετική ήταν η ανταπόκριση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. στα αιτήματα που έλαβε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) για την παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου και από τον Σύνδεσμο  Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) για την παραχώρηση του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρόμιου Σχινιά, ώστε να διεξαχθούν ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθώνιου Δρόμου αντίστοιχα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., κ. Στέφανος Δ. Βλαστός, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, διότι ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα της ΕΠΟ και του ΣΕΓΑΣ διασφαλίσαμε τη διεξαγωγή δύο κορυφαίων αθλητικών γεγονότων, πάντα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται από την Πολιτεία. Είμαστε διπλά ευτυχείς, διότι οι αθλητικές αυτές γιορτές φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου και του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρόμιου του Σχινιά, τις οποίες ως διαχειρίστρια Εταιρεία παραχωρήσαμε βάσει ανταλλάγματος στην ΕΠΟ και στον ΣΕΓΑΣ για τον σκοπό αυτό. Με τον τρόπο αυτό, αφενός βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό της αθλητικής κοινότητας σε μια δύσκολη εποχή για όλους τους πολίτες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, αναλαμβάνοντας ως Εταιρεία την κοινωνική μας ευθύνη και υποστηρίζοντας όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, αφετέρου βάσει της αποστολής μας λειτουργούμε, ως οφείλουμε, προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων φορολογουμένων». 

Ο Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-Ολυμπιακός διεξήχθη το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, ενώ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας, αλλά λόγω των υγειονομικών μέτρων που επέβαλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α) ο ΣΕΓΑΣ έκρινε ως βέλτιστη εναλλακτική λύση τη διεξαγωγή του την ίδια ημερομηνία στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά, καθώς η εγκατάσταση πληροί όλες τις προϋποθέσεις τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ορίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.