Μετά την κατάκτηση της περίοπτης θέσης στην «πράσινη ζώνη» των καλά προστατευμένων περιοχών από τον Covid-19, η Γεωργία φιλοξενεί για πρώτη φορά τη σύνοδο του εκτελεστικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), στις 15-17 Σεπτεμβρίου 2020.

“Η Γεωργία έχει δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο την ιστορία ενός επιτυχημένου αγώνα ενάντια στο Covid-19” δηλώνει η υπεύθυνη του τομέα τουρισμού της Γεωργίας στον UNWTO Mariam Kvrivishvili, δεσμευόμενη ότι θα τηρηθούν κι εκεί, αυστηρά, οι κανόνες ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες της συνόδου στην Τιφλίδα, πραγματοποιούνται μετά τη ματαίωση διεξαγωγής τους στη Μαδρίτη, καθώς στην Ισπανία είναι απαγορευμένες τέτοιου τύπου συναθροίσεις.

Το πρόγραμμα ξεκινά με περιηγήσεις στην παλιά Τιφλίδα στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ, η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 16 Σεπτεμβρίου. Ακολούθως θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις του εκτελεστικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, στις 17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το επενδυτικό κλίμα, μετά από μία συνολική αποτίμηση του ραγδαία βαλλόμενου από την πανδημία τουρισμού, καθώς, ο UNWTO είναι ο ειδικευμένος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών που είναι υπεύθυνος για την προώθηση του βιώσιμου και παγκόσμια προσβάσιμου τουρισμού.