Μια νέα τάση στον τουρισμό εμφανίστηκε με την έλευση του κορωνοϊού. Πρόκειται για την ανταλλαγή σπιτιών.

Αποτελεί πλέον μια από τις βασικές εναλλακτικές λύσεις για να απολαύσουν οι τουρίστες με ασφάλεια το καλοκαίρι σε ιδιωτικούς χώρους με όλες τις ανέσεις.

Αύξηση κρατήσεων στην HomeExchange

Η τάση επιβεβαιώθηκε από τα δεδομένα της εταιρείας HomeExchange. Ειδικότερα, η πλατφόρμα έχει πολλαπλασιάσει τις κρατήσεις της σχεδόν έξι φορές. Καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 500% σε σύγκριση με τις αρχές του καλοκαιριού.

Αναλυτικά οι κρατήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες

Πιο αναλυτικά, οι διανυκτερεύσεις για τον:

  • Ιούνιο ανήλθαν σε 20.056.
  • Ιούλιο στις 95.643.
  • Αύγουστο στις 116.069.

Μάλιστα, οι προβλέψεις για το Σεπτέμβριο είναι ήδη στις 12.957, παρά το γεγονός ότι είναι ένας μήνας με λιγότερη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με μελέτη μεταξύ των μελών της κοινότητας, 70% με 80% των ανταλλαγών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη θερινή περίοδο έχουν οριστικοποιηθεί τον προηγούμενο μήνα ή τον ίδιο μήνα του προγραμματισμένου ταξιδιού.

Αυτό οδηγεί στην προσδοκία ότι το Σεπτέμβριο, εάν το επιτρέπει η κατάσταση, είναι πιθανό τα αιτήματα ανταλλαγής σπιτιού να αυξηθούν.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

Οι προορισμοί που ζητήθηκαν περισσότερο από χρήστες που διέσχισαν τα σύνορα για τις καλοκαιρινές διακοπές ήταν η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Γερμανία και η Ιταλία.