Τη μείωση τιμών επιστρατεύουν οι μεγάλοι Γερμανοί τουρ οπερέιτορ για να προσελκύσουν ζήτηση στα πακέτα διακοπών του 2021, ιδιαίτερα στους προορισμούς που δεν συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους ταξιδιώτε.ς

Η TUI πρόκειται να λανσάρει ελκυστικές τιμές, ενώ οι FTI και Schauinsland πρόκειται να διατηρήσουν σταθερές τις τιμές τους και το επόμενο καλοκαίρι.

Οι προβλέψεις τιμών βασίζονται σε έρευνα του Γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων σε μεγάλους τουρ οπερέιτορ της χώρας. 

Η TUI επισημαίνει οτι μεγάλο μέρος της πληρότητας θα ενεργοποιηθεί και πάλι το καλοκαίρι του 2021 και οτι θα υπάρχουν αρκετές προσφορές σε ελκυστικές τιμές.

Ο διευθυντής του Schauinsland, Andreas Rüttgers και διευθύνων σύμβουλος του FTI, Ralph Schiller, αναμένουν οτι οι τιμές θα παραμείνουν σταθερές. Ο κ. Rüttgers διαβλέπει επίσης οτι θα υπάρξουν αρκετές ειδικές καμπάνιες στις οποίες οι τιμές των διακοπών θα είναι μειωμένες.

Εκτός από τις αλλαγές κράτησης για ακυρωμένα ταξίδια για το 2021, οι τουρ οπερέιτορ επιβεβαιώνουν οτι λαμβάνουν και νέες κρατήσεις για τη νέα χρονιά. Η Γερμανία, οι γειτονικές της χώρες αλλά και η Ελλάδα παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση, τόνισε ο κ. Schiller.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για συνεπείς προβλέψεις, τόσο όσον αφορά τη ζήτηση όσο και για τις χώρες στις οποίες θα πάψουν να ισχύουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. 

Η πρόθεση των Γερμανών να ταξιδέψουν και πάλι θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επιδημιλογικής κατάστασης στις χώρες και στην κατάσταση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας. Επιπλέον εντοπίζεται ήδη η τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα στο νέο έτος λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας.