Επιπλέον περιοριστικά μέτρα σε όλη την Αττική από 16 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 30 του μήνα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. τονίζοντας ότι η επιδημιολογική εικόνα του Λεκανοπεδίου είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, Όπως είπε, αν και αντιστοιχούν τρία κρούσματα σε 100.000 κατοίκους, το αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης δείχνει ότι μεγάλος αριθμός των στενών επαφών τους έχει μεγάλη κινητικότητα μεταξύ δήμων, ενώ ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

– Κλείνουν για 14 ημέρες τα κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική.

– Μείωση της πληρότητας στις ανοιχτές συναυλίες στο 50%, με καθήμενους όλους τους θεατές, ενώ απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ και το κάπνισμα. Υποχρεωτική η μάσκα.

– Μείωση της πληρότητας στο 60% στους κινηματογράφους και θέατρα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 -Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός (πλατείες, στάση λεωφορείων, καταστήματα κλπ). 

– Αυστηρά έξι άτομα στα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων. 

– Tα καταστήματα λιανεμπορίου θα ανοίγουν στις 10 το πρωί, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους και τα καταστήματα τροφίμων.

– Στις λαϊκές αγορές θα μετέχει το 50% των παραγωγών, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές. Η απόσταση των πάγκων ορίζεται στα 3 μέτρα.

Επίσης ανακοίνωσε ότι και τα Τρίκαλα μπαίνουν σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης για 14 ημέρες

1.093 τα κρούσματα στις πύλες εισόδου

1.093 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίσθηκαν στις πύλες εισόδου σε 491.980 στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου και  μέχρι τώρα, ενώ οι αφίξεις ανήλθαν σε 3.867.400, όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς.