Με τεράστιες πληγές παρουσιάζονται οι διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπως και ολόκληρος ο κλάδος του Τουρισμού, λόγω της πανδημίας του Covid-19 για το 2020 μιας και η χρονιά είχε τις μικρότερες χρηματικές απολαβές από κάθε άλλη χρονιά με 60% μείωση των τουριστών και των επισκεπτών σε παγκόσμια κλίμακα . Η πανδημία τσάκισε σημαντικές εκθέσεις παγκόσμιας εμβέλειας όπως η ΙΜΕΧ στη Φρανκφούρτη και η ΙΤΒ στο Βερολίνο οι οποίες ακυρώθηκαν, η τελευταία δε δύο μέρες πριν τα εγκαίνια.

Τα πρώτα ενθαρρυντικά σημεία ανάκαμψης ήρθαν από την έκθεση TOUR NATUR 2020 που πραγματοποιήθηκε στο Dusseldorf της Γερμανίας στις 4-6 Σεπτεμβρίου. Ήταν η πρώτη έκθεση που λειτούργησε κανονικά όπως είχε προγραμματισθεί τηρώντας όλα τα νέα μέτρα , στην οποία συμμετείχε και ο ΕΟΤ.

Η ελληνική εταιρεία Expoform Ltd. , με εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό της, κατασκεύασε το περίπτερο του ΕΟΤ με υπευθυνότητα που υπαγορεύουν οι νέοι κανονισμοί και τα πρωτόκολλα υγιεινής στην σύγχρονη περίοδο.

Όλοι ευχόμαστε ότι μετά από την πρώτη αυτή έκθεση τουρισμού θα ακολουθήσουν και άλλες ώστε σταθερά να υπάρξει ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου και των εκθέσεων και να επανέλθουμε σύντομα στην κανονική ροή των πραγμάτων .