Μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη Γερμανία, που ξεπερνούν πλέον τα 2.000 ημερησίως, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επεκτείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από και προς Βιέννη, Βουδαπέστη, Ολλανδία, Κεντρική Βοημία και το ελβετικό καντόνι Φράιμπουργκ.

Ως εκ τούτου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει στις “ύποπτες” πτήσεις και μετακινήσεις Γερμανών πολιτών από τη Βιέννη, τη Βόρεια και τη Νότια Ολλανδία δηλαδή Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Χάγης, την Κεντρική Βοημία γύρω από την Πράγα στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Βουδαπέστη, το ελβετικό καντόνι του Φράιμπουργκ (Fribourg) και άλλες περιοχές στη Γαλλία, την Κροατία και τη Ρουμανία.

Η προειδοποίηση αφορά στην αποφυγή ταξιδιού σε αυτές τις πόλεις και περιοχές. Ενώ, οι επαναπατριζόμενοι υποχρεούνται να υποβληθούν σε τεστ αμέσως μετά την είσοδό τους στη Γερμανία, να ενημερώσουν το τμήμα υγείας και να περιμένουν το αποτέλεσμα των τεστ μένοντας σε καραντίνα.

Από την 1η Οκτωβρίου, ισχύει γενικά καραντίνα πέντε ημερών με την υποχρέωση διεξαγωγής τεστ. Σε περίπτωση μη υποβολής σε τεστ, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστρία καταγράφει συνολικά 6.700 νέες μολύνσεις από κορονοϊό, 3600 από αυτές στη Βιέννη. Ενώ, η είσοδος Γερμανών ταξιδιωτών στην Αυστρία είναι ακόμη δυνατή χωρίς περιορισμούς.