Εξαιρετική επιτυχία είχε η ενημερωτική εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που διεξήχθη διαδικτυακά στις 15 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και τον Ειδικό Γραμματέα κ. Φώτη Κουρμούση.

Πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι- κυρίως δανειολήπτες- παρακολούθησαν τη δίωρη εκδήλωση και ενημερώθηκαν σε μεγάλη λεπτομέρεια για όλες τις πτυχές του Προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ. Πρόκειται για μία ρύθμιση που έχει ως στόχο την προστασία των δανειοληπτών που επλήγησαν από την πανδημία και είχαν βάλει υποθήκη ή προσημειώσει την πρώτη τους κατοικία, προκειμένου να λάβουν δάνειο (στεγαστικό, καταναλωτικό ή και επιχειρηματικό). Προβλέπει την κρατική επιδότηση των δανείων που βαρύνουν και απειλούν την κύρια κατοικία φυσικών προσώπων πληγέντων οικονομικά από τον κορονοϊό, κάτι που προκύπτει από την μείωση, κατά το χρονικό διάστημα της πανδημίας (δηλ. των μηνών Μαρτίου – Απριλίου 2020) συγκριτικά με το χρονικό διάστημα πριν από την πανδημία (δηλ. των μηνών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2020), των απολαβών για μισθωτούς και εσόδων για ελεύθερους επαγγελματίες. Μπορούν ακόμη να ενταχθούν δικαιούχοι που έλαβαν ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στο «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απαντήθηκαν ζωντανά από τον κ. Κουρμούση και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ δεκάδες ερωτήσεις που έστειλαν οι συμμετέχοντες. Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου υποδέχτηκε τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, τόνισε το μέγεθος του προβλήματος με χιλιάδες δανειολήπτες που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους και επεσήμανε τις παρατηρήσεις μελών του ΕΕΑ με την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, όπως αυτές μεταφέρονται συστηματικά στο γραφείου του Προέδρου και στις Υπηρεσίες του Επιμελητηρίου. Επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των δανειοληπτών, κάτι που φαίνεται και από το πλήθος των ερωτημάτων που λαμβάνουν οι φοροτεχνικοί και δικηγόροι του ΕΕΑ για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι Πρόεδροι δεκάδων Σωματείων της Αττικής εκπροσωπώντας δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και μεταφέροντας ερωτήματα των μελών τους απευθείας στα στελέχη της ΕΓΔΙΧ και στον κ. Κουρμούση.

Δείτε το βίντεο: