Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση καινοτόμου ψηφιακής υπηρεσίας παρακολούθησης των αποθηκών στο λιμάνι του Βόλου, μία υπηρεσία που είναι διαθέσιμη από τον ΟΛΒ Α.Ε. για τους χρήστες που αποθηκεύουν ευπαθή προϊόντα χύδην στις αποθήκες του λιμένα, για τη διασφάλιση ποιότητας των αγαθών και την προστασία τους.

Ο εξοπλισμός της υπηρεσίας, που προσφέρθηκε ατελώς από τη Centaur στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον ΟΛΒ και της παραχώρησης τμήματος του κτιρίου «ΙΑΣΩΝ» για τις δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας, βασίζεται σε τεχνολογία που αναπτύσσει η Centaur τα τελευταία χρόνια από το Βόλο.

Η τεχνολογία αυτή έχει λάβει διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καθώς και διεθνή βραβεία όπως το Global Grain Farm Innovation Award.

Μέσω καινοτόμων ασύρματων αισθητήρων, γίνεται δυνατή η απομακρυσμένη παρακολούθηση των συνθηκών αποθήκευσης (όπως θερμοκρασία και υγρασία του προϊόντος) και προλαμβάνονται αλλοιώσεις που μπορούν να υποβαθμίσουν το προϊόν ή ακόμη και να δημιουργήσουν κινδύνους για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και το προσωπικό που εργάζεται εκεί.

Προϊόντα όπως ζωοτροφές, pellet, δημητριακά κ.ά. παρακολουθούνται από εφαρμογή που δουλεύει σε κάθε κινητό τηλέφωνο ή προσωπικό υπολογιστή.

Συνθήκες αλλοίωσης ανιχνεύονται εγκαίρως, και οι σχετικές ειδοποιήσεις αποστέλλονται στους χρήστες μέσω e-mail.