Στην παγκόσμια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού συμμετέχει και η Google, χρησιμοποιώντας ένα “Google Doodle” για να τονίσει τη σημασία της χρήσης μάσκας. Η αρχική σελίδα της, περιλαμβάνει το λογότυπο της εταιρείας που δείχνει το κάθε γράμμα της επωνυμίας της να φορά μάσκα, ακολουθώντας τις οδηγίες του κέντρου ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων CDC.

Στη σύντομη σκηνή του doodle, τα γράμματα φορούν πολύχρωμες μάσκες και βρίσκονται σε απόσταση το ένα από το άλλο, ενώ το γράμμα “e” στέλνει “καρδιά” emoji στον αέρα, που απεικονίζει την τήρηση των οδηγιών του CDC ως πράξη υποστήριξης προς τα άλλα γράμματα.

Κάνοντας κλικ στην κινούμενη εικόνα, ο χρήστης μεταφέρεται στη σελίδα πρόληψης κορωνοϊού της Google, όπου υπάρχουν μεταξύ άλλων συμβουλές ασφαλείας στη γλώσσα της εκάστοτε χώρας, αλλά και η συνοπτική κατάσταση των κρουσμάτων κορωνοϊού που ισχύει κατά τόπους. Επιπλέον, η Google χρησιμοποιεί και άλλες πλατφόρμες για να επισημάνει το εν λόγω μήνυμα, όπως το YouTube και τους Χάρτες Google.

Τέλος, ένα PSA στο YouTube υπενθυμίζει στους χρήστες ότι η χρήση μάσκας είναι ένας απλός τρόπος που μπορεί να μειώσει τη μετάδοση του κορωνοϊού κατά 80%, καλώντας τους μέσω του μηνύματος , “Κάντο για αυτούς. Κάντο για σένα. Κάντο για όλους εμάς”.