Προετοιμασμένοι να αυξήσουν τις δαπάνες διακοπών κατά μέσο όρο 1.332 λίρες, φαίνεται να είναι οι Βρετανοί, προκειμένου να νιώσουν ασφάλεια και ξεγνοιασιά στα ταξίδια στην περίοδο της πανδημίας.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα «MaruBlue» της ασφαλιστικής AllClear, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 Βρετανών, οι ταξιδιώτες προτιμούν να δαπανήσουν περισσότερα κατά την επιλογή ξενοδοχείου, αεροπορικής εταιρίας, ακόμη και μεταφορών, στην προσπάθειά τους να νιώσουν ασφάλεια στις διακοπές.

Η μεγαλύτερη αύξηση δαπανών την οποία είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι Βρετανοί είναι για ξενοδοχείο, resort ή βίλα, όπου προτίθενται να επιλέξουν έως κατά 308 λίρες ακριβότερο κατάλυμα, ώστε να έχουν πιο ποιοτική διαμονή.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους στις πτήσεις, επομένως οι οικονομικές θέσεις έχουν πάψει να αποτελούν προτεραιότητα.

Οι Βρετανοί φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν κράτηση ακριβότερη κατά 213 λίρες, κατά μέσο όρο, για ταξίδια ανώτερης ποιότητας, και έως 198 λίρες ακριβότερη για διαφορετικό αερομεταφορέα.

Όσον αφορά τις μεταφορές, η κοινωνική αποστασιοποίηση συνεχίζει να κυριαρχεί ως προτεραιότητα, και υπάρχει πρόθεση για την αγορά ακριβότερων υπηρεσιών ώστε να αποφύγουν τα ταξίδια μαζί με άλλους ταξιδιώτες. Έτσι, προτιμούν τα ταξί σε σύγκριση με τη δημόσια συγκοινωνία, με κόστος υψηλότερο κατά 53 λίρες, ενώ άλλοι είναι διατεθειμένοι να αξιοποιήσουν υπηρεσίες ιδιωτικών εκδρομών ακριβότερες κατά 124 λίρες αντί για εκδρομές σε γκρουπ.