Ένας συνιδρυτής της Airbnb παραδέχτηκε ότι η εταιρεία έχει κάνει λάθη και “πρέπει να αλλάξει”.

Ο Μπράιαν Τσέσκυ είπε ότι η εταιρεία του πρέπει να επανέλθει στα βασικά δίνοντας προτεραιότητα σε οικοδεσπότες μικρής κλίμακας έναντι των μεγαλύτερων εμπορικών φορέων.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Sunday Times, είπε: «Μεγαλώσαμε τόσο γρήγορα, κάναμε λάθη, παρασυρόμαστε. Πρέπει πραγματικά να σκεφτούμε τον αντίκτυπό μας στις πόλεις και τις κοινότητες».

Υποσχέθηκε να παρέχει περισσότερες πληροφορίες στις τοπικές αρχές που αναζητούν αστυνομία βραχυπρόθεσμα καταλύματα, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής και της συχνότητας ενοικίασης ακινήτων.

Ο κ. Chesky είπε ότι η εταιρεία θα συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές για να περιορίσει τον αριθμό των διανυκτερεύσεων ενοικίασης ανά έτος και να επιβάλει ελάχιστους όρους ενοικίασης για να συμμορφωθεί με τους τοπικούς νόμους.

Είπε ότι η εταιρεία κατέλυσε τους μισούς οικοδεσπότες της στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Airbnb χτυπήθηκε με ακυρώσεις αξίας 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κατά τη διάρκεια του Covid-19 και ανέβαλε την προγραμματισμένη διάθεσή της στο χρηματιστήριο.

Έπρεπε να δανειστεί 2 δισ. Ευρώ από επενδυτές, αφήνοντας το 25% του προσωπικού του – συνολικά 2.000 άτομα.

Η Airbnb προκάλεσε διαμάχες σε όλο τον κόσμο με κατηγορίες ότι έπληξε την προμήθεια ακινήτων μακροπρόθεσμης ενοικίασης, προκαλώντας ταυτόχρονα χρήση πολυκατοικιών σε ξενοδοχεία και χώρους χωρίς άδεια για μαζικές κοινωνικές συγκεντρώσεις.

Εδώ, η κυβέρνηση εισήγαγε νόμους για τη ρύθμιση του τομέα, αλλά νωρίτερα φέτος αποκαλύφθηκε ότι μόνο 249 ιδιοκτήτες ακινήτων στην πόλη του Δουβλίνου είχαν προχωρήσει για εγγραφή στο συμβούλιο, παρόλο που υπάρχουν 7.218 ακίνητα της Airbnb στην περιοχή.