Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 29 Αυγούστου στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ιταλικό λαό, που επλήγη από την πανδημία του Covid-19, με τη συμμετοχή της διάσημης ντίβας της «Μεγάλης Ελλάδας», Ιταλίδας υψιφώνου Teresa Cardace.

EOT2

Σκοπός της συναυλίας, που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας με θέμα «Ελλάδα – Ιταλία – Ευρώπη: Κοινή Κουλτούρα – Κοινές Αρχές και Αξίες», είναι η ανάδειξη της διαχρονικής αγάπης του ελληνικού προς τον ιταλικό λαό και της αλληλεγγύης της Ελλάδας και του ελληνικού λαού προς όλη την ανθρωπότητα, που υποφέρει από την υγειονομική κρίση. Επιπρόσθετα, η πραγματοποίηση της εκδήλωσης σε ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα συμβάλλει περαιτέρω στην προβολή των Δελφών και της Φωκίδας, καθώς και του εμπλουτισμένου ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στα διεθνή ΜΜΕ που αναμένεται να καλύψουν τη συναυλία.

EOT3

Στη συναυλία, εκτός από την Τ. Cardace, θα συμμετάσχουν ο διακεκριμένος Αμερικανός τενόρος Michael Wade Lee, η διεθνούς φήμης δημιουργός και ερμηνεύτρια Μάριαν Γεωργίου, μεγάλη ορχήστρα και η Μεγάλη Μεικτή Χορωδία Ελλάδας με κορμό τη Μεικτή Χορωδία «Ορφέας» Ιτέας του Δήμου Δελφών. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο διακεκριμένος Μάριος Καζάς, ενώ θα διευθύνει ο Νίκος Ευθυμιάδης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα της αρχαίας ελληνικής μουσικής και της θρησκευτικής παράδοσης, αποσπάσματα από κορυφαία έργα της ιταλικής όπερας και της ναπολιτάνικης μουσικής, καθώς και έργα σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

EOT4

Ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων αποτελεί φορέα συσπείρωσης και συνένωσης των Ελλήνων που σπούδασαν στην Ιταλία, ο οποίος μεταξύ άλλων στηρίζει εκδηλώσεις που ενισχύουν τις ελληνοιταλικές σχέσεις στον τομέα του τουρισμού, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των τεχνών.

EOT5