Με…μελανά χρώματα περιγράφουν παράγοντες του τουρισμού την κατάσταση που επικρατεί φέτος το καλοκαίρι στην μεταφορά επιβατών.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr,αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους (low cost) ακύρωσε το προηγούμενο διάστημα συνολικά τρεις πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προς Μύκονο και Σαντορίνη επειδή δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό επιβατών!

Μάλιστα, επιβάτες καταγγέλλουν ότι αντί να τους επιστραφούν τα χρήματα των εισιτηρίων, η αεροπορική εταιρία τους χορήγησε voucher(!) για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι, μέχρι τέλος του έτους.

Την ίδια ώρα, αυξημένες ως και 20%, σε σχέση με πέρυσι, είναι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού.

«Ο κύριος λόγος είναι ότι φέτος είναι αισθητά μειωμένος ο αριθμός των πτήσεων για προορισμούς του εσωτερικού, λόγω της χαμηλής πληρότητας που υπάρχει», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο τουριστικός πράκτορας, Στέφανος Χατζημανώλης.

Ανάλογη είναι και η κατάσταση που επικρατεί στην ακτοπλοΐα, όπου το υψηλό κόστος των εισιτηρίων και τα αραιά δρομολόγια αποθαρρύνουν πολλούς να ταξιδέψουν με πλοίο.

Όπως κατήγγειλε αναγνώστης, μια τριμελής οικογένεια με ΙΧ που θέλει να ταξιδέψει με πλοίο από το λιμάνι του Βόλου μέχρι τη Σκιάθο και αντίστροφα, θα πληρώσει 285 ευρώ(!) για ένα δρομολόγιο, διάρκειας τεσσάρων ωρών.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η περίπτωση πολίτη, ο οποίος ενώ βρήκε σε πολύ καλή τιμή τουριστικό κατάλυμα στα Κουφονήσια, ακύρωσε την κράτηση επειδή είχε πλοίο ανά τρεις ημέρες!!

«Θα πρέπει από το Σεπτέμβριο όλοι οι φορείς του τουρισμού να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να σχεδιάσουμε την προβολή της χώρας για το καλοκαίρι του 2021», σημείωσε ο κ. Χατζημανώλης.   

ΠΗΓΗ   thesseconomy.gr