Επίσκεψη στα λουτρά της νήσου Ικαρίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών επισκέψεων στις ελληνικές λουτροπόλεις, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Αχιλλέα Μεταλούλη.

Τα μέλη και οι φίλοι του Πανελληνίου Συλλόγου ξεκίνησαν την περιήγησή τους, από τη χώρα της Ικαρίας. Στη συνέχει επισκέφτηκαν τα Θερμά, όπου βρίσκεται η ιαματική πηγή του νησιού.

Στα μέλη της αποστολής ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ανάγλυφο του τοπίου που περικλείει την περιοχή της λουτρόπολης αλλά και η συνύπαρξη ιαματικού και θαλάσσιου νερού στην κοιλότητα της «Σπηλιάς», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το σημείο που αναβλύζει το ιαματικό νερό στην άκρη της θάλασσας.

Στα Θερμά Ικαρίας λειτουργεί φέτος το υδροθεραπευτήριο «Απόλλων», ενώ δεν λειτουργεί το υδροθεραπευτήριο «Σπηλιά» (τα δύο αυτά ανήκουν στο δήμο), καθώς και ένα ιδιωτικό υδροθεραπευτήριο.

Στα συν της περιοχής είναι η εύκολη πρόσβαση από τη χώρα και το λιμάνι του Αγίου Κυρίκου, είτε οδικά με τακτική συγκοινωνία, είτε μέσω της θάλασσας με θαλάσσια συγκοινωνία.

Η αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου συζήτησε με το προσωπικό του υδροθεραπευτηρίου και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το χώρο της «Σπηλιάς» και την πηγή που αναβλύζει το ιαματικό νερό.