“Η σεζόν Covid ρίχνει αυλαία το Σεπτέμβριο με χαμηλές πληρότητες, όμως τα ισχυρά μέτρα προστασίας που επιβλήθηκαν σε κάποιες περιοχές προκάλεσαν σύγχυση αναφορικά με ύπαρξη lockdown και αυτό έφερε νέες ακυρώσεις. Τολμώ να πω ότι η σεζόν τελείωσε άδοξα σε κάποιους προορισμούς”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Από τις Έξι”. Απέδωσε το φαινόμενο σε παραπληροφόρηση, στην καραντίνα 14 ημερών που αποφάσισαν οι χώρες της Βαλτικής για ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα, αλλά και στο φοβικό κλίμα που επικρατεί εξαιτίας της ανόδου κρουσμάτων κορωνοϊού και ζήτησε “να γίνεται καλύτερη επικοινωνιακή διαχείριση, διότι τα μέτρα ελήφθησαν για να είμαστε όλοι υγιείς”. Σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία, ξεκαθάρισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται στο ακέραιο, ενώ εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης τουριστικού ενδιαφέροντος προέβλεψε ότι “αρκετές επιχειρήσεις θα κλείσουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου”. Επανέλαβε ότι ο κλάδος περιμένει με αγωνία τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης, μεταξύ αυτών και τον πολλαπλασιασμό των δόσεων για εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο, ώστε το 2021 να είναι χρονιά επιβίωσης.

Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στον ΣΚΑΙ (24.08.2020)

Γρ. Τάσιος: “Χειρότερη η εικόνα του Αυγούστου από τις προσδοκίες – Πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι προορισμοί παραμένουν ανοιχτοί, παρά την επιβολή ισχυρών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό”

“Δεν υπάρχει lockdown στους προορισμούς όπου έχουν επιβληθεί πρόσθετα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό” επανέλαβε στην εκπομπή “Newsroom” του ΣΚΑΙ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, κάνοντας λόγο για “παραπληροφόρηση” που οδηγεί σε “σωρεία ακυρώσεων λόγω φόβου και λανθασμένης εντύπωσης ότι οι προορισμοί είναι κλειστοί”. Πρόσθεσε ότι οι πληρότητες του Αυγούστου καταλήγουν να είναι μικρότερες από τις προσδοκώμενες, ενώ ο Σεπτέμβριος φαίνεται να είναι “μισός μήνας τουριστικά” καθώς το πλάνο των κρατήσεων σε αρκετά καταλύματα δεν ευνοεί την περαιτέρω λειτουργία τους. “Εκτιμώ ότι αρκετές εποχικές επιχειρήσεις θα κλείσουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου” είπε και χαρακτήρισε “μαγικό στοίχημα” τη λήψη κατάλληλων εμπροσθοβαρών μέτρων στήριξης του κλάδου, ώστε να του επιτρέψουν να επιβιώσει το 2021. “Ο προβληματισμός είναι τεράστιος όταν τα έσοδα κατρακυλούν στην περιοχή των 3 δις ευρώ από τα 18 δις που ήταν πέρυσι. Χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, όταν ο ανταγωνισμός στη Μεσόγειο θα ενταθεί”, κατέληξε.