Πάνω από 27.000 τουρίστες υποδέχθηκε η Αττάλεια την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, με τους Ουκρανούς να είναι η μεγαλύτερη εθνικότητα στις αφίξεις (10.498). Στις 5 Ιουλίου καταγράφηκαν αφίξεις από 36 πόλεις σε εννέα χώρες.

Οι περισσότερες αφίξεις στο δημοφιλές τουρκικό θέρετρο προέρχονται από το Καζακστάν, την Λευκορωσία και την Ουκρανία. Τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, την Αττάλεια επισκέφτηκαν πάνω από 21.000 τουρίστες.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Διευθυντών Ξενοδοχείων Ülkay Atmaca ανέφερε ότι η Αττάλεια είναι πολύ πιο μπροστά από άλλους προορισμούς όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών και τις υποδομές, κάτι που εγγυάται στον τουρίστα ότι θα έχει καλές διακοπές στην Τουρκία. Στόχος μας, είπε, είναι να στέλνουμε τους τουρίστες σπίτι τους υγιείς και με ασφάλεια.

Από τις αρχές Ιουλίου τα ξενοδοχεία λειτουργούν με το 20% της πληρότητας και θα φτάσουν στο 50%. Δεν σκοπεύουμε να υπερβούμε το 50% της ικανότητάς μας λόγω των μέτρων COVID-19, είπε ο κ.Bardakçı, γενικός διευθυντής πολυτελούς ξενοδοχείου στο Μπέλεκ, προσθέτοντας ότι λόγω της μεγάλης έκτασης στην οποία αναπτύσσεται το ξενοδοχείο, οι πελάτες κρατούν τις αποστάσεις, απολαμβάνουν τη θάλασσα, τις πισίνες και τις δραστηριότητες και είναι όλοι ικανοποιημένοι. Το ξενοδοχείο δέχεται ήδη αρκετές κρατήσεις.

Η Τουρκία έχει εισαγάγει πιστοποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις αεροπορικές εταιρείες, τα αεροδρόμια, τα καταλύματα και τους χώρους τροφίμων. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν αποκτήσει πιστοποιητικό εφαρμογής των πρωτοκόλλων, με βάση 150 κριτήρια.

Περίπου 720 ξενοδοχεία και 900 εστιατόρια έχουν υποβάλει αίτηση για πιστοποίηση από τις  24 Ιουνίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Nuri Ersoy, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία εφαρμόζει τα ασφαλέστερα υγειονομικά πρωτόκολλα στην Ευρώπη.

Κάθε τουριστική εγκατάσταση που διαθέτει περισσότερα από 50 δωμάτια είναι νομικά υποχρεωμένη να πιστοποιηθεί στην εφαρμογή των υγειονομικών κανονισμών.