Η Αυστραλία κατέγραψε χθες τον χειρότερο απολογισμό της ως σήμερα, καθώς οι αρχές στη Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν πάνω από 700 νέα κρούσματα COVID-19 και 13 θανάτους.

Το προηγούμενο ρεκόρ σε εθνικό επίπεδο ήταν 518 μολύνσεις. Το κύμα μολύνσεων πλήττει ιδίως γηροκομεία και ανάγκασε την τοπική κυβέρνηση να επιβάλλει lockdown στη Μελβούρνη και τις αρχές σε άλλες πολιτείες να κλείσουν τα σύνορά τους.

«Προφανώς είμαι πολύ ανήσυχος που βλέπω τους αριθμούς αυτούς να αυξάνονται. Δεν είναι απροσδόκητο όμως όταν έχεις τόσο πολλά κρούσματα σε ιδιωτικά γηροκομεία», είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βικτόριας, κ. Ντάνιελ Άντριους, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, η ισχύς της σύστασης να τηρείται η κοινωνική απόσταση θα παραταθεί, ενώ οι κάτοικοι στο νότιο τμήμα της Βικτόριας δεν θα επιτρέπεται να δέχονται επισκέπτες στα σπίτια τους.

Από την Κυριακή η χρήση μάσκας γίνεται και πάλι υποχρεωτική.

Πέρα από το ξέσπασμα στη Βικτόρια, κρούσματα εντοπίζονται επίσης σε γειτονικές πολιτείες, παρότι τα εσωτερικά σύνορα παραμένουν κλειστά.