Πολλά ξενοδοχεία στην Τουρκία συμφώνησαν να καλύπτουν τα έξοδα των Βρετανών που θα αναγκαστούν να περνούν από καραντίνα λόγω θετικού αποτελέσματος κορωνοϊού μετά την προγραμματισμένη επιστροφή τους από τις διακοπές τους .

Τα κρούσματα θα έχουν δηλαδή την επιλογή να περνούν την καραντίνα στο ξενοδοχείο τους σε ειδικό όροφο για αυτό τον σκοπό.

Έτσι, πολλά ξενοδοχεία θα προσφέρουν στους επισκέπτες τους που θα βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό κατά διαμονή τους, την επιλογή να απομονωθούν εντός του ξενοδοχείου ακόμα και μετά την προγραμματισμένη επιστροφή στην πατρίδα τους, καλύπτοντας όλο το κόστος της απομόνωσης.

Ωστόσο, οι τουρίστες που ανιχνεύονται θετικοί στον κορωνοϊό με την άφιξή τους στη χώρα ή κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, θα μεταφέρονται αμέσως σε νοσοκομείο.

Τα μέτρα αυτά ανακοινώθηκαν παράλληλα με την παρουσίαση από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας ενός βίντεο και πακέτου οδηγιών με σκληρά μέτρα προστασίας της υγείας και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για θετικά κρούσματα που θα φτάσουν στη χώρα ή για όσους μολυνθούν από τον ιό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

To βίντεο προβλήθηκε στα ITV και Channel 4 το Σαββατοκύριακο, μαζί με το λογότυπο «Πιστοποίηση Ασφαλούς Τουρισμού» το οποίο ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές τον περασμένο μήνα.

Όλοι οι ταξιδιώτες θα θερμομετρούνται με την άφιξή τους στη χώρα. Εφόσον η θερμοκρασία τους είναι άνω των 37,8 θα περνούν από δωρεάν τεστ PCR και εάν το αποτέλεσμά του είναι θετικό θα μεταφέρονται σε κοντινό νοσοκομείο.

Εάν κάποιος επισκέπτης εμφανίσει συμπτώματα κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Τουρκία, θα μεταφέρεται επίσης σε κοντινό νοσοκομείο, όπου θα νοσηλεύεται σε απομόνωση.