Όσοι μπαίνουν από τις 14 Ιουλίου από τον Προμαχώνα θα είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει γίνει 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τους επισκέπτες που θα εισέρχονται στη χώρα αλλά και τους ελέγχους που θα διενεργούνται στις πύλες εισόδου.

Αναλυτικά είπε:

– Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου από τον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο τους στη χώρα.

– Η υποχρέωση συμπλήρωσης του PLF παραμένει σε ισχύ ο ελάχιστος συμπλήρωσης και περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

– Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιήσουν πάνω από 300 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.