Στο Ζάππειο πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου η τελετή βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019.

Τον χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε ζητήματα που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα και την οδική ασφάλεια, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Ανάμεσα σε 3.136 ευρωπαϊκές πόλεις, «πρωταθλήτριες», όπως τις χαρακτήρισε ο υπουργός ΠΕΝ κ. Κωστής Χατζηδάκης, στην βιώσιμη αστική κινητικότητα απ’ την Ελλάδα, αναδείχθηκαν η Καρδίτσα, η οποία κατέκτησε το βραβείο στην κατηγορία μικρών πόλεων και το Ρέθυμνο, που κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ενώ δέκα ακόμα ελληνικές πόλεις βραβεύτηκαν.

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη διαμορφώσει ικανές βάσεις προκειμένου να βρίσκεται ψηλά στους ευρωπαϊκούς στόχους για βιώσιμη κινητικότητα, ασφάλεια και εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως η ηλεκτροκίνηση», τόνισε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας , μεταξύ άλλων, τις πρότυπες διαβάσεις πεζών και τον εκσυγχρονισμό θαλάμων επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόσθεσε πως ένας ακόμη στόχος της Περιφέρειας είναι η αύξηση του δικτύου των ποδηλατοδρόμων, αναφέροντας πως «ξεκινώντας από τον βόρειο άξονα, θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης δημιουργώντας σταθμούς φόρτισης σε κεντρικά σημεία του λεκανοπεδίου».