Η Alitalia θα πραγματοποιεί περισσότερες πτήσεις προς ξένους προορισμούς τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, με αύξηση κατά 7% το Σεπτέμβριο και 29% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο.

Το πρόγραμμα πτήσεων της Alitalia θα δει τον Σεπτέμβριο την επανάληψη των απευθείας δρομολογίων από τη Ρώμη στο Μπουένος Άιρες και στην Ιαπωνία, το Ισραήλ και την Αλγερία. Η Alitalia θα συνεχίσει επίσης τις εσωτερικές υπηρεσίες από τη Ρώμη Fiumicino στη Βερόνα.

Από το Μιλάνο, τον Σεπτέμβριο η Alitalia θα συνεχίσει τις υπηρεσίες του Μιλάνου Linate-Φρανκφούρτης, καθώς και πτήσεων από το Μιλάνο Μαλπένσα προς τη Νέα Υόρκη, μια άλλη υπηρεσία επαναπρογραμματίστηκε από τα μέσα Αυγούστου έως τις αρχές του επόμενου μήνα.

Από τον Σεπτέμβριο, η Alitalia θα αυξήσει επίσης τον αριθμό των συχνοτήτων σε πολλά διεθνή και εσωτερικά δρομολόγια.

Η αεροπορική εταιρεία θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο σχεδόν 1.630 υπηρεσίες την εβδομάδα σε 45 αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων 19 εσωτερικών, αυξάνοντας έτσι τη δραστηριότητά της στο 46% αυτού που είχε προγραμματιστεί για αυτόν τον μήνα πριν από την έναρξη της πανδημίας Covid-19.

Αναλυτικά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου η Alitalia θα ενεργοποιήσει τις αεροπορικές υπηρεσίες από τη Ρώμη Fiumicino προς το Μπουένος Άιρες (4 εβδομαδιαίες πτήσεις που θα αυξηθούν σε 6 τον Οκτώβριο), Τόκιο Χανέντα, Αλγέρι (6 πτήσεις την εβδομάδα για κάθε αεροδρόμιο), Τελ Αβίβ (4 εβδομαδιαίες υπηρεσίες) και, στο εσωτερικό δίκτυο, η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει τις υπηρεσίες από τη Ρώμη προς τη Βερόνα (4 καθημερινές πτήσεις).

Η αεροπορική εταιρεία θα αυξήσει επίσης από την 1η Σεπτεμβρίου τον αριθμό των συχνοτήτων από Ρώμη προς Γενεύη, Βρυξέλλες, Νίκαια, Τύνιδα (από 14 έως 20 πτήσεις την εβδομάδα για κάθε αεροδρόμιο), Ζυρίχη (από 10 έως 14 εβδομαδιαίες υπηρεσίες) και Κάιρο (από 6 έως 10 εβδομαδιαίες πτήσεις).

Όλες οι αλλαγές στα αεροδρόμια της Alitalia τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα υποβληθούν σε επεξεργασία στα συστήματα πωλήσεων και θα κοινοποιηθούν στους επιβάτες την επόμενη εβδομάδα.