Η Βαυαρία κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας να ξεκαθαρίσει πώς θα καταστούν γρήγορα υποχρεωτικά τα τεστ για τον κορωνοϊό στα αεροδρόμια.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας κ. Μάρκους Σέντερ δήλωσε ότι αυξάνονται οι ανησυχίες ότι όσοι επιστρέφουν από διακοπές θα προκαλέσουν “πολλά μικρά Ισγκλ”, αναφερόμενος στο αυστριακό θέρετρο σκι που ήταν η πηγή για κάποια από τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία.

“Χρειαζόμαστε υποχρεωτική διενέργεια τεστ στα αεροδρόμια το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. “Προετοιμάζουμε τα πάντα ούτως ώστε όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας δώσει τη νομική βάση να μπορέσουμε να πατήσουμε αμέσως το κουμπί ‘start’”.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση ελέγχει εάν είναι νομικά δυνατόν να υποχρεωθεί κάποιος να υποβληθεί σε τεστ ενώ γίνονται σεβαστά τα προσωπικά του δικαιώματα.

Ο Σέντερ δήλωσε ότι χρειάζεται επίσης να γίνει αναθεώρηση των χωρών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου προκειμένου να αξιολογηθεί εάν ορισμένες περιοχές εντός ευρωπαϊκών χωρών θα πρέπει να προστεθούν στη λίστα.

Η Βρετανία και η Νορβηγία επέβαλαν καραντίνα 14 ημερών σε επισκέπτες από την Ισπανία ύστερα από αύξηση των κρουσμάτων.