ΠΡΟΣ -ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Υφυπουργό κ. Νικόλαο Χαρδαλιά-
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Υπουργό κ. Χάρη Θεοχάρη
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Υπουργό κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο-
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝΥπουργό κ. Νικόλαο Δένδια 
-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ 

Αξιότιμοι Κύριοι

Με μεγάλη μας έκπληξη, ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί, για την ξαφνική απόφαση σας για κλείσιμο της σημαντικής πύλης εισόδου της Νυμφαίας, χωρίς προηγούμενη όπως θα οφείλατε ενημέρωση.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη πύλη εισόδου, κυρίως για τους Ρουμάνους τουρίστες, που έρχονται στην χώρα μας, και δυστυχώς με αυτή σας την απόφαση, καταδικάζετε την περιοχή μας σε μαρασμό.

Η πύλη λειτουργούσε κανονικά από την 15η Ιουνίου 2020, όταν και ξανά άνοιξε, χωρίς προβλήματα, και διερωτόμαστε επομένως τι άλλαξε ξαφνικά και λάβατε αυτή την απόφαση.

Γιατί δεν ενημερώνετε τα Επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις του τουρισμού για αυτό το οποίο πράξατε;

Από την μια, μας παροτρύνετε να ανοίξουν οι επιχειρήσεις μας, να επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα,  καθώς και οι χώροι εστίασης και από την άλλη κλείνετε τις πύλες εισόδου, όπου αναμένονται χιλιάδες τουρίστες το επόμενο διάστημα.

Και γιατί γίνεται σήμερα αυτή η κίνηση σας, που ουσιαστικά ανοίγουν και τα αεροδρόμια της χώρας, ανοίγει ο τουρισμός και δυστυχώς με αυτή την απόφαση σας, ακυρώνονται κρατήσεις και χτυπάτε ανεπανόρθωτα την τοπική οικονομία και κοινωνία;

Ενημερώστε τουλάχιστον για τους λόγους που γίνεται αυτή η ενέργεια, προκειμένου εάν μπορεί η Επιμελητηριακή και επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής, σε έλλειψη πόρων στήριξης της υποδομής στις πύλες εισόδου, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση χρειαστεί.

Πιστεύουμε, άμεσα να πάρετε πίσω αυτή την απόφαση, αλλιώς πάρετε άλλη μια απόφαση, για κλείσιμο και του επιχειρείν στην περιοχή μας.    

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας