Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, Ασάφ Ζαμίρ, δήλωσε σήμερα πως η συμφωνία με την Κύπρο και την Ελλάδα για τον τουρισμό, που θα τίθονταν σε ισχύ τον Αύγουστο, είναι «όπως φαίνεται εκτός του τραπεζιού».

Τον περασμένο μήνα,, ο Νετανιάχου είχε πει πως οι τακτικές πτήσεις από και προς Ελλάδα και Κύπρο θα επαναληφθούν μέχρι την 1η Αυγούστου.

Έκτοτε ρεκόρ κρουσμάτων έχει καταγραφεί στο Ισραήλ, που δεν συμπεριλήφθηκε ούτε στη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωση με τις 14 προτεινόμενες «ασφαλείς χώρες», η οποία δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέχρι σήμερα 332 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 30.162 έχουν μολυνθεί από τον Covid-19 στο Ισραήλ, ενώ η Δυτική Όχθη μετρά 4.089 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 20 νεκρούς – από τους οποίους οι 11 πέθαναν την περασμένη βδομάδα και ο ένας σήμερα.

Πρόκειται για μία γυναίκα από ΤΗΝ Παλαιστίνη και συγκεκριμένα από την περιοχή της Χεβρώνας, όπου παρατηρείται η πλειονότητα των μολύνσεων. Τέλος, Στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταγραφεί ένας θάνατος και 72 μολύνσεις.