Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ανοίγει ξανά για το κοινό την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020. Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, όπου παρουσιάζεται η διαδρομή του νεότερου Ελληνισμού έως τον 20ό αιώνα. 

Παράλληλα συνεχίζονται οι περιοδικές εκθέσεις «Ώρα ελευθερίας: Τα ρολόγια των Αγωνιστών του ΄21» (βάσει προγράμματος) και «Το ΄21 Αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» (η οποία παρατείνεται έως τις 30 Αύγουστου 2020).

Το Μουσείο ακολουθεί τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μέτρα προστασίας για την ασφαλέστερη περιήγηση του κοινού στους χώρους του, στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19.

Για τους επισκέπτες:

•  υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση απόστασης δύο (2) μέτρων σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους και στην υποδοχή, όπου έχει τοποθετηθεί διαχωριστικό. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για τα παιδιά.

• προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ, ατόμων άνω των 65, εγκύων κ.λπ.

• διαθέσιμα αντισηπτικά σε όλους τους χώρους του Μουσείου.

• ελεγχόμενη είσοδος στο Πωλητήριο, όπου θα εισέρχεται ένας επισκέπτης κάθε φορά

Για τη διευκόλυνση του κοινού θα υπάρχουν αναρτημένες γενικές οδηγίες σε όλους του χώρους, καθώς και ειδική σήμανση για την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Όλο το προσωπικό που θα έρχεται σε άμεση επαφή με το κοινό (ταμείο, πωλητήριο, φυλακτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας) θα χρησιμοποιεί προστατευτική μάσκα.

Σας περιμένουμε όλους!