Η πρώτη πτήση τσάρτερ που είχε προγραμματιστεί να προσγειωθεί το φετινό καλοκαίρι στη Βουλγαρία ακυρώθηκε λόγω της απότομης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Η πτήση θα αναχωρούσε στις 21 Ιουνίου από τη Ρίγα της Λευκορωσίας μεταφέροντας 145 τουρίστες.

Είναι το δεύτερο δυσοίωνο περιστατικό για την τουριστική σεζόν στη γειτονική χώρα.

Ο δήμαρχος του Μπουργκάς, Ντίμιταρ Νικόλοφ, δήλωσε ότι ακυρώθηκαν 150 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για το αεροδρόμιο της πόλης τον Ιούλιο.

Όπως μεταδίδει το Sofia Globe, οι πτήσεις τσάρτερ που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Ιουνίου δεν έχουν ακόμα ακυρωθεί, αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα πραγματοποιηθούν.

Στις 6 Ιουνίου, τα κρούσματα Covid-19 υποχώρησαν κάτω από το επίπεδο των 1.000 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, αλλά την επόμενη ημέρα άρχισαν να κινούνται ανοδικά, αγγίζοντας τα 1.646.

Ο Βούλγαρος υπουργός Υγείας, Κιρίλ Ανανίεφ, ανακοίνωσε ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας καθίσταται και πάλι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία είχε τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις 13 Μαρτίου ως τις 13 Μαϊου, ενώ στη συνέχεια η κυβέρνηση κήρυξε έκτακτη επιδημική κατάσταση.

Ο κ. Ανανίεφ τόνισε πως στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί απόφαση για το αν θα παρατεθεί η έκτακτη επιδημική κατάσταση και μετά τις 30 Ιουνίου.