Η  εθνική διαφημιστική καμπάνια  για την τουριστική προβολή της Ελλάδας που παρουσιάζεται επίσημα αύριο, έχει  στιγματιστεί ήδη από τις διαρροές στον Τύπο παραιτήσεων μελών του Δ.Σ. του ΕΟΤ, διορισμένων μάλιστα από την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ, που αντέδρασαν και αρνούνται –εύλογα-να υπογράψουν τη σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής και προώθησης της Ελλάδας στην ιδιωτική εταιρεία Marketing Greece.

Ο αρμόδιος Υπουργός Χάρης Θεοχάρης, καταστρατηγώντας κάθε όρο διαφάνειας, και καταργώντας στην πράξη τον υγιή ανταγωνισμό  αναθέτει απευθείας και χωρίς όριο στο οικονομικό αντάλλαγμα στην Marketing Greece ΑΕ την προώθηση και προβολή της χώρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Δηλαδή όλες τις αρμοδιότητες που είναι κύριες και αποκλειστικές του ΕΟΤ αδιαφορώντας για την απόφαση καταπέλτη της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων σύμφωνα με την οποία η εν λόγω ΠΝΠ θέτει ζητήματα συμβατότητας προς το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο περί δημοσίων συμβάσεων.

Η ασχολία του Υπουργού τουρισμού όλο αυτό το διάστημα είναι πως θα υποβαθμίσει τον ΕΟΤ και πως θα υπερσυγκεντρώσει την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων.

Αντί να ασχολείται με το πως θα σώσει τον ελληνικό τουρισμό ασχολείται με το πως θα θησαυρίσει μια και μόνο ιδιωτική εταιρία.

Καλούμε τον πρωθυπουργό, αντί να πρωταγωνιστεί σε φιέστες και  να επιχειρεί να καρπωθεί επικοινωνιακά δήθεν επιτυχίες του τουρισμού, να βάλει τέλος τώρα στο σκάνδαλο αυτό που συντελείται, για το οποίο  φέρει πια ξεκάθαρα ευθύνη ο ίδιος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον κόσμο του τουρισμού και στους εργαζόμενους που είναι η ψυχή του ελληνικού τουρισμού.