Επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποίησε  σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης με την ευκαιρία των πρώτων ταξιδιών πλοίων προς την Κρήτη μετά την άρση των περιορισμών, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Ο κ. Πλακιωτάκης επισκέφθηκε διαδοχικά τα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία «Kydon Palace» των Μινωϊκών Γραμμών και «Hellenic Spirit» της ΑΝΕΚ όπου και επιθεώρησε τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται, ενώ συνομίλησε με επιβάτες και μέλη των πληρωμάτων των δύο πλοίων, προς τους οποίους και ευχήθηκε καλά ταξίδια και καλό καλοκαίρι. 

Μετά το πέρας της επίσκεψης του  κ. Πλακιωτάκης δήλωσε τα εξής : 

«Η κανονικότητα ξεκινάει σήμερα από την Κρήτη. Θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και τα υπόλοιπα νησιά μας. Όπως διαπίστωσα υπάρχει ετοιμότητα και όλα κυλούν ομαλά. Τόσο οι επιβάτες όσο και τα μέλη των πληρωμάτων επιδεικνύουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και θέλω να τους ευχαριστήσω για την υπομονή τους. 

Όλο αυτό το διάστημα όλοι τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα και αυτό είχε ως θετικό αντίκτυπο τα περισσότερα από τα νησιά μας να μην έχουν κανένα απολύτως κρούσμα. 

Τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη ανακοινωθεί  έχουν ως πρωταρχικό στόχο  να διαφυλάξουν την δημόσια υγεία στα νησιά, αλλά και την υγεία των επιβατών  και των μελών των πληρωμάτων των πλοίων. 

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρακολουθούμε από κοντά την κίνηση, αλλά και την εφαρμογή των μέτρων, ώστε σταδιακά και την κατάλληλη στιγμή, πάντοτε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, να αναθεωρήσουμε τα σχετικά πρωτόκολλα. Εύχομαι σε όλες και όλους καλά και ασφαλή ταξίδια».