Η ανάγκη στήριξης των επαγγελματιών και των εργαζόμενων στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικά των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών και των μαρίνων, σε μια εποχή που διακυβεύεται η βιωσιμότητα πλήθους επιχειρήσεων, καθώς και πολλών θέσεων εργασίας εξαιτίας της πανδημίας, αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήσαμε με φορείς του κλάδου.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των τομέων Ναυτιλίας και Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε πλούσιος και γόνιμος διάλογος σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού και την αποτελεσματική εκκίνηση του το προσεχές διάστημα. Παρουσιάστηκαν στοιχεία και τέθηκαν προς συζήτηση προτάσεις για την ενίσχυση της προοπτικής βιωσιμότητας του κλάδου.

Η Τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του θαλάσσιου τουρισμού και τον σημαντικό ρόλο που παίζει στη χωρά μας, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στα σημαντικά προβλήματα του κλάδου και υπογράμμισε την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης τους. Επίσης, παρουσίασε τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μείνει όρθιος ο τουριστικός κλάδος και οι άνθρωποί του και δήλωσε πως οι προτάσεις αυτές θα εμπλουτιστούν λαμβάνοντας υπόψη και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του θαλάσσιου τουρισμού.

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ανταπόκριση τους στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν στην διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, αναφέρθηκε στην ανάγκη αποτελεσματικής στήριξης του κλάδου.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ανέφερε ότι, σε έναν κλάδο που για πολλές επιχειρήσεις είναι αμφίβολη ακόμα και η πιθανότητα μερικής έστω δραστηριοποίησης τους, η ενίσχυση τους να βασίζεται, κατά κύριο λόγο, σε πακέτα χρηματοδοτήσεων που να μην έχουν την μορφή δανειοδότησης, προκειμένου να ξεπεράσουν τον σκόπελο της κρίσης.