ΛΑΚΩΝΙΑ. Η τηλεόραση του Σκαϊ επέλεξε τη Λακωνία να παρουσιάσει αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας ως προορισμό χωρίς κανένα κρούσμα κορωνοϊού. Για την ακρίβεια στην επίσημη καταγραφή υπάρχει ένα κρούσμα που αφορά μανιάτη ηλικιωμένο που βρέθηκε για ένα διήμερο στο πατρικό του στη Μάνη αλλά στην ουσία δεν ήταν μόνιμος κάτοικος Λακωνίας.


Ο Σκαϊ αναφέρεται στις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής που κάποιες μετρούν απώλειες δραματικές ξένων τουριστών και άλλες αναμένουν εσωτερικό τουρισμό. Οι επαγγελματίες της εστίασης βλέπουν κάμψη και περιμένουν την στήριξη της Πολιτείας ενώ ο Δήμος παρακολουθεί το ενδεχόμενο εσωτερικού τουρισμού με προσδοκία αλλά και κάποια ανησυχία. Εντύπωση προκάλεσε στον δημοσιογράφο του Σκάϊ η παραγωγή της περιοχής σε πορτοκάλι με κύριο εξαγωγέα τον Συνεταιρισμό «Λακωνία» αλλά και η κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς στην μονάδα «Αλέα» του Κ Παναγιωτόπουλου. Από το ρεπορτάζ δεν θα μπορούσε να λείπει η Μονεμβάσια που αναμένει και αυτή τους λάτρεις της.
Το ρεπορτάζ καταγράφει μια θετική εικόνα για την Λακωνία αν και για να είναι ολοκληρωμένο θα έπρεπε να μην λησμονεί την Μάνη, τα Βάτικα και την Ελαφόνησο.

ΠΗΓΗ notospress.gr

<