tilediaskepsi1

Η τηλεδιάσκεψη διεξήχθη μετά από αίτημα της Ένωσης Εστιατόρων Ν. Σερρών «Αγία Βαρβάρα» και την διοργάνωση ανέλαβε ο Δήμος Σερρών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή ,ο Βουλευτής Σερρών κ. Τάσος Χατζηβασιλείου,ο Βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης,ο Βουλευτής Σερρών κ. Ελευθέριος Αβραμάκης, Βουλευτής Σερρών κ. Κων/νος Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης ,ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, ο Δήμαρχος Εμμ. Παππά κ. Δημήτρης Νότας ,ο Δήμαρχος Ηράκλειας κ. Γιώργος Κουτσάκης, ο Πρόεδρος Επιμελητήριου Σερρών κ. Χρήστος Μέγκλας ,ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ν. Σερρών κ. Σωτήρη Κοτσαμπάς, ο Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Σερρών κ. Θεολόγης Βενέτης ,η Πρόεδρος Λογιστών Ν. Σερρών κ. Σύλβια Νησιούδη ,ενώ ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής εκπροσωπήθηκε από τον συνεργάτη του κ. Ιωάννη Χατζόπουλο. Επίσης, στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) και πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε κ. Γιώργος Καββαθάς.

tilediaskepsi2

Οι εκπρόσωποι των αρμοδίων φορέων αναγνωρίζοντας την συμβολή του επισιτιστικού κλάδου στην τοπική οικονομία και την μέγιστη προσφορά του σε θέσεις εργασίας ,επισήμαναν τα προβλήματα και τις οικονομικές συνέπειες σε επίπεδο Νομού.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς τόνισε πως η οικονομική παράλυση του κλάδου μετά από μία 10ετή ύφεση λόγω της οικονομικής κρίσης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επαγγελματική συντριβή των επιχειρηματιών της εστίασης. Ο πρόεδρος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία MARC AE, και αποσκοπούσε στην καταγραφή και εκτίμηση των επιπτώσεων και της συμπεριφοράς των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με την έρευνα 1 στις 7 επιχειρήσεις (περίπου 100.000) ενδέχεται να κλείσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

tilediaskepsi4

Οι Δήμαρχοι του Ν. Σερρών διεμήνυσαν στον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων Ν. Σερρών κ. Σωτήρη Κοτσαμπά, ότι θα παρθούν αποφάσεις ώστε να στηριχθούν οι επαγγελματίες του τόπου.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης ξεκαθάρισε πως ως Δημοτική αρχή θα καταβάλει τα μέγιστα προκειμένου να επιβιώσει η εστίαση.
Ο κ. Δήμαρχος απευθυνόμενος στον κ. Κοτσαμπά ,τόνισε πως από την πλευρά του θα εξαντλήσει το κομμάτι της ελαστικότητας σε ότι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα σεβόμενος πάντα τον πολίτη και τις ανάγκες που ανακύπτουν από την καθημερινότητα.

tilediaskepsi6

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ν. Σερρών και Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους για την συμμετοχή τους στη τηλεδιάσκεψη. Η θέση που εξέφρασε, για τα νέα μέτρα λειτουργίας, ήταν ο διάλογος που πρέπει να ξεκινήσει με την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των επίσημων φορέων των επαγγελματιών ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.