«Μάλλον έχω ανησυχία γι` αυτά που δεν θα έρθουν» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος, Νεκτάριος Σαντορινιός, εν αναμονή του διαγγέλματος του πρωθυπουργού για τα μέτρα στήριξης του Τουρισμού και αναφέρθηκε σε όσα απαιτούνται για να μειωθούν κάποιες απώλειες δηλαδή μειώσεις ΦΠΑ, τελών και ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Ο κ. Σαντορινιός στον Χρυσόστομο Λουκά επισήμανε ότι ουσιαστικά δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά ρύθμιση για τους εργαζόμενους και το μειωμένο ωράριο με μειωμένο μισθό είναι ένα τεράστιο ζήτημα και ιδιαίτερα για τους εποχικά εργαζόμενους, οι οποίοι αναγκαστικά θα δουλέψουν και πολύ λιγότερο χρονικό διάστημα.

Όπως τόνισε ουσιαστικά ισχύει γι’ αυτούς όχι το μισό του μισού αλλά «το μισό του ενός τετάρτου» εξήγησε ο βουλευτής και αναφέρθηκε πως πλήττονται οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί στους τουριστικούς προορισμούς καθώς πολλοί εργάζονται στον Τουρισμό.

Ο κ. Σαντορινιός μίλησε για πολύ μεγάλη ανεργία που αναμένεται να υπερβεί το 50% στον συγκεκριμένο κλάδο σε πληθυσμό εργαζομένων ο οποίος υπερβαίνει τις 400.000 και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μείωσης των απαιτούμενων ενσήμων ώστε κάποιος να υπαχθεί το χειμώνα στο Ταμείο Ανεργίας.

Μάλιστα αναφέρθηκε στο πως το τουριστικό προϊόν της χώρας μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστικό και που πρέπει να γίνουν μειώσεις ΦΠΑ και τελών και πως απαιτείται ενίσχυση, τόνωση του εσωτερικού τουρισμού κάτι που κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.