Για τη διακριτική μεταχείριση μεταξύ επιχειρήσεων στον κλάδο του Τουρισμού από τη ΝΔ και το πως η κυβέρνηση λειτουργεί υπέρ των αεροπορικών εταιριών μίλησε Στο Κόκκινο Μπάμπης Καρίμαλης, πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ και μέλος του Τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξήγησε ότι τo βάουτσερ (ως αντάλλαγμα για ακυρώσεις κρατήσεων λόγω κορονοϊού διάρκειας 18 μηνών) είναι προαιρετικό για όλες τις άλλες επιχειρήσεις και από αυτό εξαιρούνται μόνο οι αεροπορικές εταιρίες, συνεπώς αν ο πελάτης πχ του ξενοδοχείου το αρνηθεί, θα πρέπει να του δώσουν πίσω τα χρήματα του κάτι που ισχύει για το 90% των πελατών.

Αυτό, όπως τόνισε στον Χρυσόστομο Λουκά ο κ. Καρίμαλης, είναι αντίθετο με την νομοθεσία της ΕΕ. Εξήγησε ότι φυσικά και δεν θέλουν να κλείσουν αεροπορικές εταιρίες και στη χώρα μας καθώς θα έχει συνέπειες στον τουρισμό, εντούτοις η στήριξη τους δεν μπορεί να γίνεται με τα χρήματα του κόσμου, των καταναλωτών, όπως κάνει τώρα η ΝΔ καθώς με την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού ενσαρκώνεται η λογική η κοινωνία να πληρώνει την κρίση.

Ο κ. Καρίμαλης τόνισε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρξει πρόγραμμα άτοκου δανεισμού με κρατικές εγγυήσεις με περίοδο χάριτος δύο έτη.