Για θέατρο του παραλόγου από την μεριά της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο, αναφορικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού, ενώ προανήγγειλε κινητοποιήσεις του κλάδου από 1η Ιουνίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χότζογλου, «από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι πανδημία δεν προσφέρεται για έναν συνδικαλισμό περασμένων δεκαετιών. Προσπαθήσαμε με προτάσεις, συγκλίσεις, συνεννόηση και διάλογο να βρούμε λύση. Δυστυχώς αυτό απ’ ότι φαίνεται εκλαμβάνεται ως αδυναμία από την μεριά της κυβέρνησης».

«Γιατί», όπως συμπλήρωσε, «δεν εξηγείται αλλιώς πως έχουμε φτάσει 2 Μαΐου και ακόμη οι συνάδελφοι μου οι οποίοι δικαιούνται την παράταση του επιδόματος ανεργίας δεν έχουν ακόμα πληρωθεί. Δεν έχει ανοίξει η περιβόητη πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση οι εργαζόμενοι που έληξε το επίδομα ανεργίας το 2019 και αυτούς που πήραν μόνο το εποχικό επίδομα».

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και όλα αυτά που ακούμε για ρυθμίσεις και κάλυψη των εργαζομένων είναι «λόγια του αέρα». Χιλιάδες συνάδελφοι έχουν μείνει εκτός ρύθμισης από τον τουρισμό και τον επισιτισμό, χιλιάδες αυτοί που δουλέψανε το 2019 για πρώτη φορά σεζόν και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας ή εποχικό και δεν φαίνονται πουθενά στο σύστημα.  Δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τις ρυθμίσεις οι συνάδελφοι που δουλεύουν με συμβάσεις μιας μέρας στον επισιτισμό και τουρισμό. Δυστυχώς δεν προβλέπεται ούτε τώρα για αυτούς κάτι» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Σε σχέση με την επανεκκίνηση του τουρισμού ο κ. Χότζογλου σημείωσε πως «περιμένουμε ποια ξενοδοχεία θα ανοίξουν τον Ιούλιο και πόσοι από τους 170.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό θα πετύχουν την επαναπρόσληψη».

Μάλιστα, όπως δήλωσε, «τα δεδομένα έχουν αλλάξει και από 1η Ιουνίου κινούμαστε στην κατεύθυνση να μην αφήσουμε εμείς την εστίαση και τον τουρισμό να ανοίξει, πηγαίνοντας πλέον σε κινητοποιήσεις, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Υπενθύμισε δε πως «στις 12/12/2019 υπογράψαμε την μεγαλύτερη κλαδική σύμβαση. Από τότε η σύμβαση δεν έχει κηρυχτεί η σύμβαση υποχρεωτική. Είναι επιτακτική ανάγκη να είναι ρυθμισμένοι οι όροι εργασίας».

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάμε για δουλειά με 300 και 400 ευρώ, δεν θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία από δική μας επιλογή πλέον, εάν δεν έχουμε άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας δεν πρόκειται να δουλέψουν τα ξενοδοχεία και η εστίαση στη χώρα και αυτό είναι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση για το τι θα ακολουθήσει το καλοκαίρι» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Χότζογλου. «Μέχρι στιγμής αυτό που ακούμε είναι ευχολόγια», δήλωσε καταληκτικά.

Στο Κόκκινο 91,4 – Θεσσαλονίκη · Γ. Χότζογλου στο Κόκκινο Θεσσαλον