Με μεγάλη επιτυχία και περισσότερες από 400 συμμετοχές ολοκληρώθηκε η 1η διαδικτυακή ημερίδα σχετικά με τα νέα πρωτόκολλα, την πιστοποίηση B&W και εν γένει την επόμενη μέρα του Τουρισμού στη μετά-Covid εποχή. Η ημερίδα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού Φορέα Ελληνικού Τουρισμού Υγείας «ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ», του Φορέα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων «Swiss Approval Technische Bewertung» και της εταιρείας Συμβούλων Επιχειρήσεων Revival Consulting Services

Εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο του Τουρισμού, της Υγείας και της Εκπαίδευσης έλαβαν μέρος στην πρωτότυπη διαδικτυακή συνάντηση, όπως ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο Υφυπουργός Τουρισμού Εμμανουήλ Κόνσολας, η Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΚωνσταντίναΣκαναβή, η τέως Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής ανάπτυξης του προτύπου B&W Cert Χριστίνα Παπανικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Asklepieia Health Cluster ΑΕ Γεώργιος Κακουλίδης, και ο Πρόεδρος SATB και τέως Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Μελέτης Τζαφέρης.

Ο Πρόεδρος και ΔιευθύνωνΣύμβουλος της RevivalConsultingServices αναφέρθηκε στην εμπειρία της πρώτης πιλοτικής δοκιμής της εφαρμογής του B&W Cert στο ξενοδοχείο «ATHENS ΟΝΕ SMART HOTEL». Ο κ. Αντύπας τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης του προσωπικού, της ταχύτητας των ενεργειών, αλλά και της τήρησης των διαδικασιών που συνεχώς μεταβάλλονται. Ισχυρή θέληση και τεχνολογική υποστήριξη θα αποτελέσουν βασικούς άξονες, ώστε να επέλθει άμεσα η αλλαγή στο χώρο του τουρισμού που μοιάζει περισσότερο αναγκαία από ποτέ. 

Επιπροσθέτως, ο κ. Αντύπας ανέφερε πως είναι ιδιάζουσας σημασίας να γίνει αντιληπτό από το σύνολο των ανθρώπων που αναμειγνύονται με το τουριστικό προϊόν πως η νέα συνθήκη δεν είναι σε καμία περίπτωση παροδική. Η ύπαρξη των νέων αυτών προτύπων θα αποτελεί πλέον τη βασικότερη προτεραιότητα για τον επισκέπτη. Η ασφάλεια θα είναι το καθοριστικό  ζητούμενο για τον πελάτη και το βασικό μέλημα για τον ξενοδόχο στην «Νέα Εποχή». Οι κανόνες στον τομέα του τουρισμού πρέπει να γραφτούν από την αρχή και η προσαρμογή να είναι άμεση, ώστε να ανακτηθούν τα κεκτημένα του 2019.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην άποψη που υποστηρίζει πως ο Τουρισμός αλλάζει οριστικά και πως η ασφαλής φιλοξενία θα αποτελεί το «κλειδί», ώστε να μπορέσουν οι τουριστικές μονάδες να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης των εμπλεκόμενων, αλλά και της κατανόησης των νέων συνθηκών.

Η Revival βρίσκεται στο πλευρό των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και με οδηγό την πίστη στη δύναμη της ενότητας πορεύεται και σε αυτήν την δυσχερή περίοδο. Άλλωστε… «Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί».