Η Κύπρος θα καλύπτει το κόστος περίθαλψης και διαμονής τουριστών που βρεθούν θετικοί στο COVID19 κατά την διαμονή τους – Στις 9 Ιουνίου το άνοιγμα των αεροδρομίων

Σύμφωνα με τα όσα  οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, Μεταφορών Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, προς τους τουριστικούς εταίρους της χώρας στο εξωτερικό, σε περίπτωση ταξιδιώτη θετικού στον COVID-19 κατά την διαμονή του στην Κύπρο, αυτός θα τυγχάνει δωρεάν περίθαλψης από την ΚΔ και θα πρέπει να επωμιστεί μόνο το κόστος επιστροφής στη χώρα του.

Σε επιστολή που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα πληρώσει για την διαμονή, τα φάρμακα και το φαγητό για ασθενείς και τις οικογένειές τους ενώ οι τουρίστες «θα πρέπει μόνο να αναλάβουν το κόστος της πτήσεις μεταφοράς αεροδρομίου και επαναπατρισμού του.

Η επιστολή στάλθηκε σε κυβερνήσεις, τουριστικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία στις αγορές, από όπου η Κύπρος φιλοδοξεί να προσελκύσει τουρίστες φέτος, με στόχο να γίνουν γνωστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στη χώρα, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η Κύπρος θα διατεθεί ένα νοσοκομείο 100 κλινών αποκλειστικά για τουρίστες που διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό ενώ θα υπάρχει εγγύηση για φιλοξενία σε ξενοδοχεία – καραντίνες 500 δωματίων όλων των μελών της οικογένειας και των στενών επαφών των ασθενών.

lg.php?bannerid=2894&campaignid=1592&zoneid=469&loc=https%3A%2F%2Fcyprustimes.com%2Fi kypros tha kalyptei to kostos perithalpsis kai diamonis toyriston an vrethoyn thetikoi afotoy taxidepsoyn sto nisi%2F%3Ffbclid%3DIwAR0oD HoTlGrkSu 9C4jn

Η Κύπρος σκοπεύει να ανοίξει ξανά τα αεροδρόμιά της στις 9 Ιουνίου σε ορισμένες χώρες που θεωρείται ότι διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο, όπως η Γερμανία, η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Μάλτα. Οι Αρχές θα ενημερώνουν την λίστα εβδομαδιαίως. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία – που μαζί αντιπροσωπεύουν περισσότερους από τους μισούς ταξιδιώτες στην Κύπρο – πιθανότατα θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν στο νησί της Μεσογείου τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ cyprustimes