Η χώρα μπαίνει σταδιακά στη φάση της επανεκκίνησης της οικονομίας και της κοινωνίας. Σε αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια, οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Απαιτείται λοιπόν η άμεση αποσαφήνιση των όρων επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων. Αφενός για να ξεκαθαρίσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο οι ξενοδόχοι θα κληθούν να λάβουν κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις και αφετέρου για να υπάρξει εύλογος χρόνος για την προετοιμασία των ξενοδοχείων και την εκπαίδευση του προσωπικού στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν για την ασφάλεια επισκεπτών, εργαζομένων και τοπικών κοινωνιών. 

Ταυτόχρονα, όσο αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις της μεγάλης οικονομικής πρόκλησης που καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε, τόσο αναδεικνύεται η αναγκαιότητα τολμηρών μέτρων για τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού. 

Προς αυτή την κατεύθυνση συνεργαζόμαστε καθημερινά τόσο με το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού όσο και με όλους τους φορείς.  

Στο βαθμό που θα οικοδομηθεί πάνω σε στέρεα θεμέλια η απαραίτητη γέφυρα ελπίδας, με ρευστότητα για τις επιχειρήσεις, επιδότηση για την εργασία και βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα για το προϊόν, τότε οι ξενοδόχοι θα είμαστε  -όπως πάντα- στην πρώτη γραμμή για να σηκώσουμε ξανά την Ελλάδα ψηλά!