Σημαντική ευκαιρία επανεκκίνηση  του τουρισμού μέσα από την πρώτη μεγάλη τουριστική έκθεση για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού στην Ελλάδα  και το δέσιμο του με την γαστρονομία και τον οίνο, στης 23/25 Οκτωβρίου στην Αθήνα(www.ttgw.gr) ,μετα την πανδημία covid-19.

Μπορεί να αποτελέσει σοβαρό σήμα για την σημαντική επανεκκίνησή της τουριστικής βιομηχανίας σε ένα ιδιαίτερο τουριστικό προϊόν ,που περιλαμβάνει τα πάντα για τον Ελληνικό τουρισμό. Να αναδείξει στους Έλληνες και στην διεθνή αγορά της τεράστιες δυνατότητες του θεματικού τουρισμού και της γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Η Έκθεση θα δώσει μια μοναδική και ανεπανάληπτη προβολή των τουριστικών υπηρεσιών του θεματικού τουρισμού αλλά και θα δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες του κλάδου και στους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο Ελληνικό αλλά και το ξένο κοινό.

Στους εκθέτες περιλαμβάνονται ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια , μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, εταιρείες real estate, εταιρείες τροφίμων και ποτών, φορείς που σχετίζονται με τις ειδικές μορφές τουρισμού και τον εναλλακτικό τουρισμό. Με στόχο η Έκθεση Θεματικού Τουρισμού – Γαστρονομίας και Οίνου να αποτελέσει το κορυφαίο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού, η διοργανώτρια εταιρεία αναλαμβάνει τον προκαθορισμό συναντήσεων εκθετών με επιλεγμένους αγοραστές από τις παραδοσιακές και αναδυόμενες τουριστικές αγορές. Τα μεγάλα συνέδρια που θα διεξαχθούν στην έκθεση, θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες του τουρισμού για τις τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς , για το θεματικό τουρισμό.

Διεθνής Έκθεση Θεματικού Τουρισμού (Εναλλακτικού Τουρισμού) Γαστρονομίας και Οίνου είναι η πρώτη έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και χωρίζεται σε 2 ενότητες.

Α’ Ενότητα

Θεματικός (Εναλλακτικός) Τουρισμός

Αγροτικός Τουρισμός ( Αγροτικές Δραστηριότητες που σχετίζονται με την Γεωργία,  Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία κλπ. , Παρατήρηση Οικοσυστήματος)

Αρχαιολογικός Τουρισμός (Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία ,Μουσεία )

Αστικός Τουρισμός ( Ανάπτυξη προορισμών City Break, , Αγορές, Αρχιτεκτονική , Διασκέδαση , Εμπειρία , Εμπορικά Κέντρα, Ένταξη Πολιτιστικών Διαδρομών, Ιστορία κλπ.)

Γεωτουρισμός (Γεωπάρκα , Σπήλαια )

Εκπαιδευτικός Τουρισμός (Προγράμματα Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα , Γνωριμία με την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά )

Θαλάσσιος Τουρισμός ( Αλιευτικός Τουρισμός , Θαλάσσια Παιχνίδια,  Θαλάσσια Πάρκα , Καταδυτικός Τουρισμός , Μαρίνες , Τουρισμός Κρουαζιέρας, Σκάφη Αναψυχής)

Θρησκευτικός Τουρισμός (Εκκλησίες ,Μοναστήρια )

Ιαματικός Τουρισμός ( Ιαματικές πηγές , Κέντρα, Υπηρεσίες)

Ιατρικός Τουρισμός

Οικοτουρισμός (Αναπτύσσετε σε οικολογικά αξιόλογες και κυρίως θεσμοθετημένης περιβαλλοντικής προστασίας περιοχές πχ. περιοχές Natura )

Πολιτιστικός τουρισμός ( Επισκέψεις σε Μουσεία , Κάστρα , Ιστορικά Μνημεία, Έθιμα και Μουσικά Δρώμενα , Πολιτιστικές εκδηλώσεις , Φεστιβάλ)

Συνεδριακός τουρισμός ( Εκθεσιακά Κέντρα , Συνεδριακά Κέντρα)

Τουρισμός υγείας και ευεξίας (Ευ ζην) (Θαλασσοθεραπεία , Θεραπευτικά Προγράμματα, Yoga, Spa κλπ.)

Τουρισμός υπαίθρου ( Αναρρίχηση , Canoe Kayak ,Canyoning, Ιππασία ,Kayak ποταμού, Mountain Biking , Ορειβατικοί & Πεζοπορικοί Σύλλογοι, Ποδηλασία, Rafting , Ταξίδια περιπέτειας , Trekking ποταμού,  Υπαίθριες Δραστηριότητες)

Χειμερινός Τουρισμός (Σκι , Χειμερινά Σπορ,  Χιονοδρομικά Κέντρα ,)

Β’ Ενότητα

Γαστρονομία , Παραδοσιακά Ποτά και Οίνος.

Ειδικό αφιέρωμα στην Γαστρονομία και τον Οίνο (Γεύσεις , Δρόμοι Κρασιού, Ζυθοποιίες, Κτήματα , Οινοποιεία ,Παραδοσιακά Εστιατόρια, Παραδοσιακά Προϊόντα , Ποτοποιίες, Τοπικοί Συνεταιρισμοί)

      Με βάση ότι η Ελλάδα έχει λιγότερα προβλήματα από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με τον τον Covid-19 μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά την προβολή μας σαν ένας σημαντικός ασφαλής προορισμός.

Φυσικά θα είναι μια διαφορετική έκθεση με έμφαση στην αναδείξει όλων των θεματικών προορισμών, στις Β2Β συναντήσεις μεταξύ των επιχειρήσεων, που μπορεί να γίνουν με απόλυτα   υγειονομικό πρωτόκολλο σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το ίδιο και τα συνέδρια με έναν ξεχωριστό τρόπο και τους κανόνες ασφάλειας.

Φυσικά όλα αυτά είναι υπό αίρεση και καλώς εχόντων των πραγμάτων εξαιτίας της πανδημίας. Όμως είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΧΡΗΣΤΟΣ

Γενικός Διευθυντής MACT MEDIA GROUP