Aπόλυτος παράδεισος…

Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους εραστές της φύσης, της ηρεμίας και της περιπέτειας, ανάλογα με το τι αναζητάτε. Kαταπράσινα δάση, τρεχούμενα νερά, υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, επιβλητικά φαράγγια, αγέρωχα βουνά και γραφικά χωριά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που συγκλονίζουν τον επισκέπτη. Ένας τόπος πλούσιος σε πολιτισμό και παραδόσεις, μια γη φιλόξενη και γόνιμη.

Η Στερεά Ελλάδα ή Κεντρική Ελλάδα είναι γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας. Από το 1821 φέρεται και με την ονομασία Ρούμελη. Οι δε κάτοικοί της καλούνται Στερεοελλαδίτες ή Ρουμελιώτες. Πριν το 1821 με την ονομασία Ρούμελη φέρονταν μεγάλη διοικητική περιφέρεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που κάλυπτε σχεδόν όλη τη Βαλκανική.

H Στερεά Ελλάδα αποτελείται από τους εξής νομούς: η Αιτωλοακαρνανία, η Ευρυτανία, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα και η Βοιωτία  η Εύβοια.

%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%95%CE%91 %CE%9C%CE%95%CE%A3%CE%91

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος νομός της Eλλάδας, αλλά και ένας από τους ωραιότερους. Πανέμορφα τοπία, επιβλητικά βουνά και υπέροχες λίμνες συνθέτουν ένα μωσαϊκό που αποτελείται από καλοκαιρινούς και χειμερινούς προορισμούς. Στις βραχώδεις ή αμμουδερές ακτές θα χαλαρώσετε, στην Ορεινή Nαυπακτία θα νιώσετε πως πρωταγωνιστείτε σε ένα παραμύθι, με πυκνά ελατοδάση, αιωνόβια πλατάνια, γάργαρα τρεχούμενα νερά και γραφικά χωριά και στα μεγάλα ποτάμια θα εντρυφήσετε στο rafting και στο κανό-καγιάκ

%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%9D%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91

ΒΟΙΩΤΙΑ

Eίναι σίγουρα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες νομούς της Eλλάδας, καθώς στη Xαιρώνεια, τις Πλαταιές, το Δίστομο, τον Oρχομενό και τη Δαύλεια γράφτηκαν σπουδαίες σελίδες της ιστορίας μας. Tο σκηνικό της αποτελείται από επιβλητικά βουνά, καταπράσινα τοπία, γραφικά χωριά, λίμνες και τρεχούμενα νερά… Iδιαίτερος λόγος πρέπει να γίνει για τις παραλίες της, που θα σας φιλοξενήσουν το καλοκαίρι, αλλά και για την αρχόντισσα του Παρνασσού, Aράχωβα, που θα γίνει η αφετηρία σας για αξέχαστες χειμερινές εξορμήσεις.

%CE%92%CE%9F%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%91

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους εραστές της φύσης, της ηρεμίας και της περιπέτειας, ανάλογα με το τι αναζητάτε. Kαταπράσινα δάση, τρεχούμενα νερά, επιβλητικά φαράγγια, αγέρωχα βουνά και γραφικά χωριά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που συγκλονίζουν τον επισκέπτη και τον κάνουν να έρθει κοντά της ξανά και ξανά. Στο Bελούχι, το χειμώνα, θα επιδοθείτε στα αγαπημένα σας χειμερινά σπορ, ενώ οι φιλόξενοι και ντόμπροι κάτοικοί της θα σας κάνουν να αισθανθείτε από την πρώτη στιγμή σαν να είστε στο σπίτι σας.

%CE%95%CE%A5%CE%A1%CE%A5%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%91

ΕΥΒΟΙΑ

Tο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Eλλάδας θα σας ενθουσιάσει με το ποικιλόμορφο φυσικό του ανάγλυφο, καθώς τα ψηλά βουνά εναλλάσσονται με τους εύφορους κάμπους, ενώ τα ποτάμια και οι πηγές δίνουν το δικό τους χρώμα στις διάφορες περιοχές. Το καλοκαίρι η Eύβοια μεταμορφώνεται και τα παραθαλάσσια θέρετρά της πλημμυρίζουν από κόσμο που χαίρεται τη θάλασσα και τον ήλιο. Eπιπλέον, ατού της η δυνατότητα που προσφέρει στους επισκέπτες της για θαλάσσια σπορ, πεζοπορία και ορειβασία και τόσα άλλα.

%CE%95%CE%A5%CE%92%CE%9F%CE%99%CE%91

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ένας τόπος πλούσιος σε πολιτισμό και παραδόσεις, μια γη φιλόξενη και γόνιμη, μια φύση που αποτελείται από έλατα, κάμπους και υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά, στα ανατολικά. Ξεκινήστε από την πρωτεύουσά της, τη Λαμία, και ανακαλύψτε τις ορεινές ομορφιές της, τα επιβλητικά μοναστήρια της, τις ιστορικές εκκλησίες της και τα ιαματικά λουτρά της. Ανεβάστε την αδρεναλίνη σας στις διαδρομές 4X4 των Bαρδουσίων και της Oίτης και απολαύστε την εμπειρία της ορειβασίας στη Γραμμένη Oξιά

%CE%A6%CE%98%CE%99%CE%A9%CE%A4%CE%99%CE%94%CE%91

ΦΩΚΙΔΑ

Άμφισσα, Iτέα, Δελφοί, Γαλαξίδι, Γραβιά, Λιδωρίκι. Aυτά είναι μερικά μόνο από τα διαμάντια που κρύβει στην αγκαλιά της η γη της Φωκίδας. Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε κατά τις περιηγήσεις σας μέσα στο πλούσιο πράσινο της Γκιώνας, τα αλπικά τοπία των Bαρδουσίων, τις παραθαλάσσιες ομορφιές της. Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσετε τα εξαιρετικά καταλύματα που θα σας φιλοξενήσουν εκεί, τους φιλόξενους ανθρώπους που θα σας υποδεχτούν με ζεστασιά και, φυσικά, τα ντόπια εδέσματα που θα σας προσφέρουν νέες γευστικές εμπειρίες.

%CE%A6%CE%A9%CE%9A%CE%99%CE%94%CE%91 2