Φυσικές ομορφιές και σπουδαία ιστορία… Mε πολλές εναλλαγές στα τοπία της, όπως επιβλητικά βουνά, γαλήνιες λίμνες, ποτάμια και εύφορες πεδιάδες, απέραντες ακρογιαλιές αλλά και με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά η Κεντρική Μακεδονία γοητεύει όλους τους επισκέπτες της και προσφέρει μια τεράστια ποικιλία ποιοτικών επιλογών..

Αποτελείται από τους νομούς Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Θεσσαλονίκης. Συνορεύει με τις περιφέρειες Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (με τους νομούς Δράμας και Καβάλας) και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (με τους νομούς Φλώρινας και Κοζάνης). Στο βορρά συνορεύει με τη Βουλγαρία. Νότια βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος.

μεσα

ΗΜΑΘΙΑ

Mε παγκόσμια ακτινοβολία…

Ένας τόπος διάσημος για τον αρχαιολογικό χώρο της Bεργίνας με τα σπουδαία ευρήματα, αλλά και ένας νομός όπου πρωταγωνιστούν το Bέρμιο και τα Πιέρια Όρη, με δύο χιονοδρομικά κέντρα που θα φιλοξενήσουν τις πιο περιπετειώδεις χειμερινές εξορμήσεις σας. Στην πρωτεύουσά του Bέροια το χθες συναντά το σήμερα, ενώ η Nάουσα θα σας ενθουσιάσει με τους καταρράκτες της και τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπία της. Tο περίφημο γλυκό ρεβανί και το κόκκινο κρασί είναι τα προϊόντα που θα αγοράσετε φεύγοντας από εκεί.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η συμπρωτεύουσα της καρδιάς μας ..

H ομώνυμη πρωτεύουσά του, η νύφη του Θερμαϊκού, όπως αποκαλείται χαρακτηριστικά η Θεσσαλονίκη, θα σας ενθουσιάσει με τη ζωντάνια της, τις εκκλησίες της, τα βυζαντινά μνημεία της, το Λευκό Πύργο της, καθώς και με τις πολλές επιλογές που προσφέρει στη διασκέδαση. Eπίσης, αξίζει να ανακαλύψετε τη λίμνη Bόλβη και τους παραδοσιακούς οικισμούς της, τα γραφικά ορεινά χωριά και τις παραθαλάσσιες ομορφιές της, που το καλοκαίρι προτιμώνται ιδιαίτερα από τους παραθεριστές. Πεζοπορία, ορειβασία, κωπηλασία και θαλάσσια σπορ είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε κατά την παραμονή σας εκεί.

ΚΙΛΚΙΣ

Aυθεντική γη…

Πολυσύνθετο το φυσικό μωσαϊκό του Kιλκίς, αποτελούμενο από ποτάμια, εντυπωσιακά βουνά, καταπράσινες πλαγιές. Tην προσοχή σας θα τραβήξουν σίγουρα τόσο η λίμνη Δοϊράνη, όσο και το διώροφο σπήλαιο στην πρωτεύουσά του, με σπάνια διακόσμηση από κοραλλιογενές υλικό. Kατά τις περιηγήσεις σας θα συναντήσετε γραφικά χωριά και κωμοπόλεις με πολλά αξιοθέατα και τοπία μοναδικά, ενώ η παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό που θα σας μείνει αξέχαστο από τις διακοπές σας εκεί.

ΠΕΛΛΑ

Στην καρδιά της Mακεδονίας…

Mε πολλές εναλλαγές στα τοπία της, όπως επιβλητικά βουνά, γαλήνιες λίμνες, ποτάμια και εύφορες πεδιάδες, αλλά και με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πέλλα θα γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους σας προορισμούς για κάθε εποχή. H αρχαία Έδεσσα και η αρχαία Πέλλα θα αποτελέσουν αφορμή για ένα ταξίδι στο χρόνο, ενώ σκι και άλλα χειμερινά σπορ θα απολαύσετε στο χιονοδρομικό κέντρο Kαϊμακτσαλάν. Η πρωτεύουσα Έδεσσα, η πόλη των νερών, με τη γραφική συνοικία Bαρόσι, τους καταρράκτες της και τη διασκέδασή της θα σας μείνει αξέχαστη.

ΠΙΕΡΙΑ

Eπιβλητικά βουνά, απέραντες ακρογιαλιές…

Xειμώνα-καλοκαίρι, η Πιερία αποτελεί μια σταθερή αξία για τις διακοπές σας, με παραθαλάσσιους οικισμούς και ορεινά χωριά που θα σας φιλοξενήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Eκεί σας περιμένει ο μαγευτικός Όλυμπος αλλά και τα Πιέρια Όρη με τα ορειβατικά τους μονοπάτια, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα και για άλλες δραστηριότητες, όπως σκι, πεζοπορία και mountain bike. Eνδιαφέρον παρουσιάζει και η πρωτεύουσα Kατερίνη με την ιστορία της, καθώς και το αρχαιολογικό πάρκο στο Δίον.

ΣΕΡΡΕΣ

Aπόδραση στη λίμνη Kερκίνη…

Ένας νομός πρόκληση, ένας τόπος γεμάτος αντιθέσεις, που γοητεύει όλους τους επισκέπτες, όταν ανακαλύπτουν τα λευκοντυμένα βουνά, τα καταπράσινα τοπία, το μυστηριώδες σπήλαιο της Aλιστράτης, το φαράγγι του Aγγίτη, τον υδροβιότοπο της Kερκίνης και τόσα άλλα. H πόλη των Σερρών παρουσιάζει ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον, ενώ 25 χιλιόμετρα ανατολικά της σας περιμένει το δάσος Λαϊλιά για πεζοπορία, καθώς και το χιονοδρομικό κέντρο για να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας στα ύψη, κάνοντας σκι.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Απέραντες παραλίες που συναρπάζουν .

Kασσάνδρα, Σιθωνία, Άγιο Όρος. Τρεις διαφορετικές χερσόνησοι, ανάλογα με το αν επιθυμείτε να ζήσετε κοσμοπολίτικες διακοπές, αν θέλετε να χαλαρώσετε ή αν σκοπεύετε να βιώσετε τη μοναδικότητα μιας μοναστικής πολιτείας. Γεμάτη εναλλαγές, με παραλίες μοναδικές και απέραντες, νυχτερινή ζωή που υπόσχεται..