Η Ανατολική Μακεδονία αποτελεί τουριστικό κέντρο όλες τις εποχές του χρόνου. Η Καβάλα, η Δράμα και η Θάσος αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για χειμώνα και καλοκαίρι. Στην Καβάλα θα απολαύσετε θαλάσσια σπορ σε έναν από τους πολλούς, πανέμορφους παραθαλάσσιους οικισμούς της, κάνοντας παράλληλα το μπάνιο σας σε καταγάλανα νερά, ενώ το χειμώνα θα χαρείτε πεζοπορία στο φαράγγι του Νέστου αλλά και σκι στο χιονοδρομικό κέντρο στο Παγγαίο.

Η Δράμα γενναιόδωρη στα τοπία της, προσφέρει ποικιλία επιλογών που θα ενθουσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Tο χειμώνα, στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού θα απολαύσετε σκι και διάφορα άλλα χειμερινά σπορ. Tο όρος Φαλακρό, που δίκαια οι ντόπιοι το αποκαλούν «βουνό των λουλουδιών», παρά την ονομασία του, επιφυλάσσει μοναδικές εκπλήξεις, λόγω των άπειρων φυσικών του θελγήτρων.

Με τη Θάσο, στη μέση του πελάγους γεμάτη από κέδρους, έλατα, βελανιδιές και καστανιές, η Ανατολική Μακεδονία είναι μια από τις ιδανικότερες λύσεις-προτάσεις για διακοπές, όλες τις εποχές του χρόνου. Ένα νησί που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, πράσινο και γαλάζιο, αμμώδεις ακρογιαλιές και φιλόξενους ανθρώπους

ΜΕΣΑ

ΔΡΑΜΑ

Γενναιόδωρη στα τοπία της η Δράμα, με μια ποικιλία που θα ενθουσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Tο χειμώνα, στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού θα απολαύσετε σκι και διάφορα άλλα χειμερινά σπορ, την άνοιξη θα κάνετε εκδρομές μέσα σε τοπία που έχουν σκεπαστεί από πολύχρωμα αγριολούλουδα, ενώ το Δάσος της Eλατιάς και το Παρθένο Δάσος του Φρακτού σας περιμένουν να σας μυήσουν στη μοναδική ομορφιά τους… O νομός δεν υστερεί καθόλου σε μεταβυζαντινά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ πλούσιες είναι και οι πολιτισμικές-λαογραφικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκεί.

ΘΑΣΟΣ

Ένα νησί που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, πράσινο και γαλάζιο, αμμώδεις ακρογιαλιές και φιλόξενους ανθρώπους. Στους παραθαλάσσιους οικισμούς του θα απολαύσετε τις θαλασσινές γεύσεις, ενώ στα γραφικά ορεινά χωριά του θα σας εντυπωσιάσουν τα παραδοσιακά σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια αλλά και τα πανηγύρια που πραγματοποιούνται εκεί. Επίσης θα ξεναγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο της Θάσου και στο θέατρο του 3ου π.X. αιώνα.

ΚΑΒΑΛΑ

Αν αγαπάτε τα σπορ και τις δραστηριότητες στη φύση, η Καβάλα αποτελεί ένα από τους πιο ιδανικούς προορισμούς. Έτσι, το καλοκαίρι θα απολαύσετε τα θαλάσσια σπορ σε έναν από τους πολλούς, πανέμορφους παραθαλάσσιους οικισμούς της, κάνοντας παράλληλα το μπάνιο σας σε καταγάλανα νερά, ενώ το χειμώνα θα χαρείτε πεζοπορία στο φαράγγι του Νέστου αλλά και σκι στο χιονοδρομικό κέντρο στο Παγγαίο. Η πρωτεύουσα Καβάλα συνδυάζει το χθες με το σήμερα και ιστορικά μνημεία με τα σύγχρονα κτίρια, ενώ θα σας μείνει αξέχαστη για τη νυχτερινή της διασκέδαση.