Την επαναδραστηριοποίηση του κοινωνικού τουρισμού ως εργαλείου τόνωσης της ελληνικής οικονομίας, προτείνουν, με ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού, 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Κέρκυρας Αλ. Αυλωνίτη.
   Οι βουλευτές αναφέρουν πως τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού άρχισαν να υλοποιούνται στην χώρα μας από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 μέσω του ΕΟΤ και από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, ενώ «πάγωσαν» με τις περιοριστικές διατάξεις του δεύτερου μνημονίου και την ταυτόχρονη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, με εξαίρεση ελάχιστα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού στον ΟΑΕΔ και στον τέως ΟΓΑ. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι να προσφέρουν κοινωνικά ανταποδοτικά οφέλη στους εργαζόμενους και τους ανέργους, αλλά και να ενισχύσουν τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις όλης της επικράτειας.
   Τονίζουν επίσης, ότι τα συναρμόδια υπουργεία διαθέτουν την τεχνογνωσία και το έμπειρο προσωπικό για την εκπόνηση και επέκταση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού σε όσο το δυνατό περισσότερες κατηγορίες πολιτών, με διεύρυνση των κριτηρίων επιλογής των τελικών δικαιούχων, κάλυψη εξόδων μετακίνησης και διανυκτέρευσης, και ενεργοποίηση των προγραμμάτων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ως μέτρου άμεσης τόνωσης της τουριστικής αγοράς, διατήρησης θέσεων εργασίας, και ανάσχεσης του κινδύνου κατάρρευσης πολλών ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων εξαιτίας της παγκόσμιας ύφεσης που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.
   «Επειδή το μέτρο του κοινωνικού τουρισμού παρουσιάζει ενισχυτικού χαρακτήρα επιδράσεις στην μικροοικονομία των τοπικών κοινωνιών, τις μεταφορές, αλλά και τους εργαζόμενους», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους υπουργούς -μεταξύ άλλων- ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύουν να αναλάβουν για την εκκίνηση και διεύρυνση προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού και σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για τα προγράμματα αυτά.