Την ώρα που ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς κ. Μπρετόν δεσμεύεται πως το 20% του προγράμματος Ανάκαμψης της ΕΕ από την πανδημία θα κατευθυνθεί στην στήριξη του τουρισμού,  ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει καν την πρόθεσή της να στηρίξει τον κλάδο. Επέλεξε μάλιστα να πράξει το εντελώς αντίθετο.

Να διαβεβαιώσει πως δεν έχει ούτε το σχέδιο ούτε τη βούληση να σώσει τον ελληνικό τουρισμό.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βγάζουν κραυγή αγωνίας, ο Υπουργός Τουρισμού περιορίζεται στο να κάνει δωράκι την προβολή της χώρας στην Marketing Greece, υποβαθμίζοντας τον ΕΟΤ. Ακολούθησαν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΤΕ, σε απόλυτη ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική, που όχι μόνο δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα του τουρισμού, αλλά αποκαλύπτουν το σχέδιο: να μείνει ο ελληνικός τουρισμός ανυπεράσπιστος, να μείνει αβοήθητος από το κράτος, να γίνει η κρίση ευκαιρία για συγκεκριμένα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Παραθέτουμε τις δηλώσεις τριών υπέρμαχων του Νεοφιλελευθερισμού προκειμένου να βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα μας.

1.         Ρέτσος Γιάννης, Πρόεδρος ΣΕΤΕ : «Το παραδοσιακό όμως κράτος «πατερούλης», έτσι όπως το ζήσαμε δεκαετίες, δεν υφίσταται πλέον. Αποδομήθηκε βίαια τη δεκαετία των μνημονίων».

2.         Κώστας Λούλης, Γενικός γραμματέας Τουρισμού: «Πρέπει όλοι να καταλάβουν, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, πως δεν είναι το κράτος μια ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώσει τους πάντες.

3.         Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας: «δεν είναι με απόλυτο τρόπο ορθός ο ισχυρισμός ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ζωής…».

Ας μας απαντήσουν  τουλάχιστον ποιος δίνει γραμμή σε ποιον, γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι τη δίνει ο ΓΓ Τουρισμού στο ΣΕΤΕ και στον Σόιμπλε.

Ο ελληνικός τουρισμός είναι η δύναμη της οικονομίας μας. Απαιτούνται γενναία μέτρα στήριξης του κλάδου, για να μη βυθιστεί η χώρα ξανά σε ύφεση, για να αποτελέσει ξανά μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας.