Συζητήσαμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι κλάδοι επαγγελματιών.

Οι πρόεδροι των δύο ενώσεων αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τον τουρισμό και πλήττονται βάναυσα από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού.

Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα ανεργίας, απολύσεων προσωπικού, επιδοτήσεων, φοροαπαλλαγών κ.α

Εκ μέρους μας τονίστηκε η ανάγκη ώστε να ληφθούν μέτρα για τους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν μείνει εκτός του επιδόματος, και οι οποίοι υπολογίζονται περίπου σε 30.000.

Επίσης, επειδή οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται παγιδευμένες ανάμεσα στις προκαταβολές και τα πάγια έξοδα είναι ανάγκη να ενισχυθούν άμεσα από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους καθώς επίσης και να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής φόρων για όσους μήνες δε λειτουργούν.

Προτάθηκε επίσης η ενίσχυση με ένα πακέτο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για κοινωνικό τουρισμό καθώς και με voucher τα οποία θα κατευθυνθούν σε διάφορες ομάδες πληθυσμού όπως ηλικιωμένοι και νέοι, ώστε να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να μη γίνουν διακοπές στο νερό, το ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που έχουν πληγεί εξαιτίας των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Προτείνεται η αναστολή όλων των υποχρεώσεων και η κάλυψη από την πολιτεία του κόστους αυτής της περιόδου.

Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στηρίζει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στους κλάδους της φιλοξενίας και της εστίασης καθώς προτείνεται κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος καθώς και αναστολή οφειλών.

Δυστυχώς, η πολιτική της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει προβλέψεις ούτε λαμβάνει πρόνοια για την επόμενη μέρα.