Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό υπό το πρίσμα της πανδημίας του  κορωναϊού βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγο των γνωστών απαγορεύσεων στις 2.4.2020

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. και των Επιτροπών του Συλλόγου για τις τρέχουσες δραστηριότητες, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές λουτροπόλεις και τις πρωτοβουλίες που έλαβε ο σύλλογος την τελευταία περίοδο για την οικονομική υποστήριξή τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για την επιστολή που απέστειλε το προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου προς το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την ενίσχυση των λουτροπόλεων, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σ αυτές και των εργαζομένων τους.
Εξέφρασε, επίσης την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του σε ολόκληρο τον πλανήτη που δοκιμάζετε από την πανδημία του κορωναϊού και ιδιαίτερα στις δοκιμαζόμενες λουτροπόλεις στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, με την ευχή να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την μάστιγα που μαστίζει την ανθρωπότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέλυσε την ανακοίνωση της European Spas Association (E.S.P.A.), η οποία απευθύνει έκκληση για τη σημασία της πρόληψης και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Σημειώνει μάλιστα, ότι ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης «προσφέρει φυσικές θεραπείες με την αποτελεσματική χρήση των θεραπευτικών πόρων της φύσης στην πρόληψη της υγείας και την προφύλαξη από χρόνιες ασθένειες».

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας της E.S.P.A., Csilla Mezösi, αναδεικνύει τη σημασία του τουρισμού υγείας για την πρόληψη μέσω φυσικών αποκαταστάσεων στα ιατρικά ιαματικά λουτρά της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε, στη συνέχεια, τα μέλη του Δ.Σ. και των Επιτροπών του Συλλόγου για τις επαφές με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τις λουτροπόλεις που έχει στην αρμοδιότητά του, τα λουτρά Τραϊανούπολης του δήμου Αλεξανδρούπολης και τα λουτρά Σαμοθράκης και την παρέμβαση του βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση σχετικά με τα δύο λουτρά,

το δήμο Πρέβεζας και το δήμαρχο Νικόλαο Γεωργάκη, το δήμο Κασσάνδρας για τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής και το δήμο Τροιζίνας σχετικά με τα Λουτρά Μεθάνων που είναι κλειστά εδώ και χρόνια.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις επαφές με τον δήμο Ικαρίας, τον δήμο Μυτιλήνης και το δήμο Δυτικής Λέσβου σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στα λουτρά Πολιχνίτου, Λισβορίου, Εφταλούς και του Κόλπου του Γέρας, το δήμο Κόνιτσας και τη λουτρόπολη Γεννησέας του δήμου Αβδήρων, καθώς και τις εξελίξεις στη λουτρόπολη του δήμου Λαγκαδά μετά τον διορισμό διοίκησης από το πρωτοδικείο.